Muzikale nachtwandeling

Op zaterdag 21 april om 21u vindt in het Klankenbos een muzikale nachtwandeling plaats met performances van jonge muzikanten en geluidskunstenaars. Naast een collectie geluidskunst is Klankenbos immers ook een laboratorium voor muzikale creatie in openlucht. In feite is het één groot natuurlijk podium van zand, takken en wind. Speciaal voor deze Nocturne creëren de jonge makers van Collectief Publiek Geluid korte performances op maat van Klankenbos. Ze bouwen aan een reeks van studies, ‘études’ waarmee ze de akoestische en muzikale kwaliteiten van een plek onderzoeken. Samen met de Antwerpse beeldend kunstenaar Maika Garnica resideren ze in Klankenbos en laten ze zich inspireren door de omgeving. Met haar ‘sound objects’ maakt Garnica fantasierijke keramische sculpturen die tegelijk als muziekinstrument bespeelbaar zijn. Verwacht je aan een wandeling in het duister vol muzikale verrassingen zoals een fluitconcert, een performance met megafonen en ruisradio’s, en een muziekensemble dat gedirigeerd wordt met licht.

meer info: <a href=”https://www.klankenbos.be/nl/klankenbos-nocturne”>Klankenbos Nocturne</a>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: