Prestigieus circusconcours in Dommelhof

Deze week vindt in Dommelhof de selectie plaats van het prestigieuze Europese concours voor circusmakers CIRCUSNEXT. Uit ruim 100 artistieke voorstellen selecteerde een internationale jury 12 projecten. Deze 12 gezelschappen presenteren deze week hun project in Dommelhof. Op het einde van de week maakt de jury bekend wie de overblijvende zes laureaten zijn. Deze laureaten kunnen dan rekenen op steun om hun project uit te werken tot een volwaardige voorstelling. Het feit dat ze laureaat van CIRCUSNEXT zijn, levert hen alleszins wereldwijde belangstelling op vanuit het circuswereldje. Het verleden heeft al uitgewezen dat een uiteindelijke selectie binnen CIRCUSNEXT een garantie kan zijn op een bloeiende internationale carrière. Het wordt voor heel wat artiesten aldus een bijzonder spannende week.

We kijken onder meer uit naar de twee Vlaamse gezelschappen die in de running zijn: Grensgeval (met Murmur) en Familiar faces (met Surface).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: