Jazzcase: Reeds & Deeds

Op donderdag 15 november om 20u30 presenteert JazzCase een concert van Reeds & Deeds. Deze band begon als een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk, de opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren zestig en zeventig. Naast een gedreven en inventief improvisator (zo bespeelde hij meerdere saxofoons tegelijk) was Kirk ook een begenadigd componist van pakkende thema’s. Zowel Alex Coke als Frans Vermeerssen (die eerder samen speelden in het Willem Breuker Kollektief) brachten ooit een album uit met muziek van Kirk. Ook saxofonist Bo van de Graaf is een groot liefhebber van zijn werk en zo ontstond Reeds & Deeds, met de buitenissig improviserende ritmesectie Michiel Braam, Arjen Gorter en Makki van Engelen. De bandnaam is ontleend aan het gelijknamige Mercury-album van Kirk uit 1963.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: