Dommelhof actief op Europees artiestenplatform

De voorbije week was Dommelhof aanwezig op een bijeenkomst in het kader van het Europese kunstenproject In Situ. Tijdens die bijeenkomst kwamen organisatoren van festivals en artistieke werkplaatsen samen met 17 veelbelovende Europese artiesten die werken binnen het domein van de kunsten in de publieke ruimte. Voor Dommelhof was het een fantastische opportuniteit om enerzijds onze artiesten te tonen aan het Europese veld, en anderzijds ook op de eerste rij te staan wanneer veelbelovende artistieke projecten in de steigers staan. Binnen het Europese kunstenveld helpt Dommelhof bovendien om onze regio te profileren als een artistieke hotspot in Europa.

De bijeenkomst vond plaats in Terschelling in Nederland. Gastheer was het Oerol festival. Vanuit de organisatie werd de bijeenkomst gedefineerd als “a safe space designed to give European artists and programmers the opportunity to discuss artistic works-in-progress”. En nog: “It provides a chance to think about practice, get new perspectives, glimpse new ways of interacting with the audience and with a local area, get a new lease of life, step out of the comfort zone, adapt a show to a location or context – and always in a supportive, listening environment.”

in situ hothouse 2018

Provincie Limburg/Dommelhof werd op deze bijeenkomst vertegenwoordigd door Hugo Bergs, artistieke verantwoordelijke van C-TAKT.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: