Nicanor de Elia in circuswerkplaats

Deze week komt Nicanor de Elia samen met zijn jongleurs in residentie in de circuswerkplaats van Dommelhof. Nicanor de Elia is geen onbekende voor ons. Het collectief komt verder werken aan Juventud, een ode aan de fysieke vrijheid. In Juventud wordt de schoonheid niet bereikt door de perfecte bewegingen, maar ontstaat uit de complexiteit van de figuren van een groep die wanordelijke bewegingen maakt en constant versnelt. Ze jongleren van de ene artiest naar de andere, in een razend tempo. Elk moment kan er iemand een fout maken: een voorwerp dat valt, het spel dat stilvalt, een time-out… Het stuk eist van de artiesten een bovennatuurlijk instinct om te reageren op de onvoorziene wendingen van de medespelers of de objecten en de verantwoordelijkheid van het lot: het einde van het spel of het oneindig herhalen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: