Artiesten in residentie

Eén van de kernopdrachten van Dommelhof betreft de creatie en (co)productie in het veld van de podiumkunsten. Concreet beschikt Dommelhof over twee structuren die artiesten de mogelijkheid geeft om nieuwe creaties op te zetten.

Enerzijds is dat de productiecel van Theater op de Markt. Elk jaar komen nationale en internationale gezelschappen uit het openlucht- en circustheater werken aan een nieuwe voorstelling in Dommelhof. Resultaten van deze werking zijn te zien in try-outs ter plekke of tijdens het festival Theater op de Markt.

Anderzijds is dat C-TAKT, een jonge structuur die de werkplaatsen TAKT-Dommelhof en C-Mine verenigt. C-TAKT ondersteunt transdisciplinaire kunstenaars en begeleidt jong talent.

Beide structuren resulteren in een drukke artistieke bezetting van het Dommelhof. Het hele jaar door zijn er artiesten in residentie.

9 tot 11/11 en 7 tot 8/12 There There Company – THEATER OP DE MARKT
There There werkt voor de nieuwe voorstelling Carrying my father met een mix van professionele en amateurperformers, nl. vier zonen met hun vader. Acht lichamen die niet even sterk zijn, maar wel even krachtig in hun eigenheid en hun interactie met elkaar. Theater op de Markt mag hen de komende maanden nog meermaals ontvangen, we zijn erg benieuwd naar de verdere evolutie in deze voorstelling.

carrying my father

14 tot 20/11 & 25 tot 29/11 Charlotte Goesaert – C-TAKT
Danseres Charlotte Goesaert gaat in deze residenties verder met haar onderzoek rond
het (on)volmaakte lichaam. In deze weken zal Charlotte aan het werk gaan met videast
Jochem Baelus. Ze gaan bewegingen filmen van abnormale lichamen of lichamen met een
beperking van allerlei aard: geblesseerd, kreupel, oud, zwaarlijvig, gehandicapt, maar ook bodybuilders en andere extreme vormen van lichamen. Daarnaast zal ze deze mensen ook interviewen en hiervoor verschillende technieken gebruiken.

25 tot 30/11 Stephanie Van Aken & The Instrument – C-TAKT
Stephanie Van Aken komt van 25 tot 30 november in residentie bij C-TAKT. Samen met
Maya M. Carroll en Roy Carroll, die samen the instrument vormen, werkt ze aan Encapsulation.
Encapsulation vindt zijn oorsprong in de allereerste ontmoeting tussen choreografe
Maya M. Carroll (The Instrument) en danseres Stephanie Van Aken in 2010. Encapsulation belicht de innerlijke wereld van een enkel personage. Ze beweegt, handelt, worstelt, verandert en transformeert binnen een droomstaat, een ‘alternatieve dimensie’.

1 tot 6/12 Marie Van Vollenhoven – C-TAKT
Na een expo in Dommelhof komt Marie Van Vollenhoven terug naar Pelt voor een residentie bij C-TAKT. Ze komt samen met haar collectief verder werken aan haar project Infinity Games. De Infinity Games zijn een online speeltuin en weerspiegelen de complexiteit van het echte leven. In de Infinity Games gebruiken ze een verkennend spel (online en offline) voor prestaties, educatie, samenwerking, onderzoek, ontwerp en kunst.

1 tot 13/12 Sébastien Wojdan – THEATER OP DE MARKT
Sébastien Wojdan maakt deel uit van het Franse circusgezelschap Galapiat Cirque. In
zijn eerste solovoorstelling Marathon gebruikt hij een veelheid aan circustechnieken
waardoor zijn lichaam heeft afgezien. Nu komt hij in Dommelhof onderzoeken hoe hij
een blanco pagina kan invullen met nieuwe ideeën. Hij ziet zijn lichaam als een laboratoriumruimte en onderzoekt eerder de medische, psychologische en sociale zijde van het lichaam en giet dit in een voorstelling met als werktitel BLANC.

7 tot 20/12 Claudio Stellato – THEATER OP DE MARKT
Claudio Stellato komt in residentie van Theater op de Markt werken aan TOY.
Spijkers, wat hout en verf, weinig gereedschap en een alledaags gebaar dat onbelangrijk lijkt, worden gereviseerd en getransformeerd in een fantastische bouwplaats. Fysieke inspanningen worden tot het uiterste gedreven, wat soms tot een absurd resultaat zal leiden. Met zijn derde creatie gaat Claudio Stellato dieper in op zijn onderzoek tussen lichaam en materie.

claudio toy

9 tot 13/12 Marcos Simoes – C-TAKT
Marcos Simoes komt in residentie bij C-TAKT met zijn nieuwe solo-project How not to be understood? Marcos is vertrokken vanuit het idee van een verzameling. Een verzameling van tekst, geluid, video, stoffen en materialen, dans en afbeeldingen van kunstwerken. Hij was geïnteresseerd in hoe hij door middel van deze collectie uit fragmenten of stukken een geest kon creëren, een aanwezigheid in voortdurende beweging, die zou volgen, beïnvloeden, verschijnen en met hem zou samenwerken tijdens het vormgeven van dit werk.

9 tot 20/12 Cinzia Scoglionero – C-TAKT
Cinzia Scoglionero is derdejaarsstudente regie aan de toneelacademie Maastricht. In het kader van haar opleiding maakt ze haar afstudeervoorstelling LIFT. LIFT is een verhaal dat ontstaat vanuit het contact van vier mensen – vier collega’s die toch min of meer onbekenden zijn voor elkaar – in een lift. Via dans wordt zowel de persoonlijke als de openbare ruimte getransponeerd naar de scène. Een onderzoek naar nabijheid en afstand van lichamen in de ruimte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s