Artiesten in residentie

Eén van de kernopdrachten van Dommelhof betreft de creatie en (co)productie in het veld van de podiumkunsten. Concreet beschikt Dommelhof over twee structuren die artiesten de mogelijkheid geeft om nieuwe creaties op te zetten.

Enerzijds is dat de productiecel van Theater op de Markt. Elk jaar komen nationale en internationale gezelschappen uit het openlucht- en circustheater werken aan een nieuwe voorstelling in Dommelhof. Resultaten van deze werking zijn te zien in try-outs ter plekke of tijdens het festival Theater op de Markt.

Anderzijds is er het productiecentrum TAKT. Dat is een jonge structuur die theatertalent in Limburg en daarbuiten begeleidt. TAKT ondersteunt artistiek, logistiek, financieel en zakelijk. Het werkgebied is het domein van de podiumkunsten (hoofdzakelijk theater, dans, en tussenvormen).

Beide structuren resulteren in een drukke artistieke bezetting van het Dommelhof. Het hele jaar door zijn er artiesten in residentie.

In het kader van de werkplaats C-TAKT worden in oktober enkele transdisciplinaire kunstenaars verwacht. Dat zijn kunstenaars die werk maken op of over de grenzen van hun discipline. Deze maand komt Nelle Hens nieuw werk maken.
De artistieke werkplaats van Dommelhof ontvangt in november verschillende circusgezelschappen. Cie Off Road (ism Groothuis) komt werken aan de voorstelling Slipping & Sliding. De voorstelling start rond een levensgrote installatie gebaseerd op origami (de kunst van het papierplooien) die in de publieke ruimte wordt geplaatst. Door toevoeging van beweging, licht en geluid zal het kunstwerk evolueren naar een theatervoorstelling.

zinziHet circusduo Zinzi & Evert-Jan werkt aan een nieuw project. We kennen deze acrobaten van diverse passages op Theater op de Markt. In 2014 zijn Zinzi & Evertjan in premiere gegaan met ‘Il n’est pas encore minuit’ van Cie XY en sindsdien touren ze de wereld rond… In Dommelhof werken ze aan een nieuwe voorstelling en ze laten graag zien wat ze gemaakt hebben.

Op woensdag 29 november om 19.30 u. is er een toonmoment. Iedereen welkom! Verwacht je echter niet aan een voorstelling die klaar is, de artiesten gunnen ons een kijk op hun werkproces. Wil je erbij zijn? Geef ons een seintje op +32 11 80 50 02.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s