Artiesten in residentie

Eén van de kernopdrachten van Dommelhof betreft de creatie en (co)productie in het veld van de podiumkunsten. Concreet beschikt Dommelhof over twee structuren die artiesten de mogelijkheid geeft om nieuwe creaties op te zetten.

Enerzijds is dat de productiecel van Theater op de Markt. Elk jaar komen nationale en internationale gezelschappen uit het openlucht- en circustheater werken aan een nieuwe voorstelling in Dommelhof. Resultaten van deze werking zijn te zien in try-outs ter plekke of tijdens het festival Theater op de Markt.

Anderzijds is dat C-TAKT, een jonge structuur die de werkplaatsen TAKT-Dommelhof en C-Mine verenigt. C-TAKT ondersteunt transdisciplinaire kunstenaars en begeleidt jong talent.

Beide structuren resulteren in een drukke artistieke bezetting van het Dommelhof. Het hele jaar door zijn er artiesten in residentie.

7 tot 18/01 DAN MUSSETT
Na het tonen van hun dddddddddduetttttttttttttttttttt in de vorm van een open repetitie op Winternights gaan Dan Mussett en Laurent Delom terug aan het werk van 7 tot 18 januari in Dommelhof. dddddddddduetttttttttttttttttttt begon in december 2017 in C-TAKT. In deze eerste ontmoeting stelden Dan en Laurent zich de vraag wat er zou gebeuren als ze elkaar probeerden te worden. Zou het mogelijk zijn om elkaars meest ingewikkelde gewoonten te leren, op dezelfde manier dat bijvoorbeeld dans, yoga, fitness, Pilates worden overgedragen van leraar op leerling?

7 tot 20/01 INE CLAES
Ine Claes is als performer, choreografe en vocaliste geïnteresseerd in de creatie van een totaalconcept waarin zij elk element van een performance zelf ontwikkelt zodat er een coherent geheel ontstaat. Daarom werkt Ine niet met bestaande composities, maar ontwikkelt ze zelf het geluid, in dit geval de vocalisatie, die past in haar performances. Tijdens haar residentie van 7 tot 20 januari zal ze zich focussen op het componeren van de stemcompositie voor 4 stemmen. De eerste week gaat ze alleen aan de slag. De tweede week werkt ze met assistent compositie Mathieu Calleja.

7 tot 18/01 GRENSGEVAL
Ook Grensgeval keert terug naar Dommelhof om met ondersteuning van Theater op de Markt te werken aan MURMUR. Grensgeval is geen onbekende voor de Theater op de Markt fan, zo kon het afgelopen circusfestival geknoeit en gekliederd worden tijdens Plock! MURMUR is een circus-geluidstheater en gaat over de relatie tussen de mens, de natuur en objecten. Het is een voorstelling met ruisende rugzakken, speakers met natuurgeluiden en een acrobatische componist.

Van 8 tot 11/01 THEATER MUTO VZW
Theater Muto is een nieuw circustheater van en met Stef Geers (Circo Ripopolo). Tijdens deze residentie komt Stef werken aan het nieuwe concept van Theater Muto. Muto betekent letterlijk “sprakeloos”, “stom” en komt van cinema Muto, de stomme film. Theater Muto wil met CIRCUSVERHALEN families, ouders en grootouders en hun (klein-) kinderen aanspreken, op non-verbale wijze in een zelfgemaakte circuswoonwagen.

4 tot 9/02 WOUTER KROKAERT
Wouter Krokaert komt in residentie om te werken aan zijn composities in het wilde weg. In COMPOSITIES IN HET WILDE WEG observeert Wouter via verschillende media zijn omgeving en schuift het landschap in om verder te doordringen.
Tekeningen, foto’s en prestaties stellen hem in staat verschillende aspecten van dit geheel aan te pakken. Vervolgens maakt hij objecten die deze verschillende
waarnemingen bij elkaar brengen.

11 tot 25/02 TUUR MARINUS, MARISA CABAL & FABIAN BARBA
Tuur Marinus, Fabian Barba & Marisa Cabal komen naar C-TAKT om te werken aan UPLIFTING ATTRACTIONS. Deze performance-installatie kan worden beschouwd als een ode aan de zwaartekracht. Zwaartekracht maakt deel uit van het dagelijks leven, het maakt zich op elk moment kenbaar, en toch hebben we dat geleerd dat over het hoofd zien. Uplifting Attractions zijn een verzameling structuren die ons uitnodigt om na te denken, te voelen, te leven en te spelen met de zwaartekracht. Door middel van touwen, katrollen en zeer eenvoudige mechanismen leiden we de zwaartekracht om zodat het ons in verschillende richtingen kan bewegen. Alle structuren van Uplifting Attractions laten ons toe om de grond te verlaten, om tijdelijk te worden opgehangen aan onstabiel evenwicht.

21 tot 3/02 SÉBASTIEN WOJDAN
Sébastien Wojdan maakt deel uit van het Franse circusgezelschap Galapiat
Cirque. In zijn eerste solo voorstelling Marathon gebruikt hij een veelheid aan circustechnieken waardoor zijn lichaam heeft afgezien. Nu komt hij in Dommelhof onderzoeken hoe hij een blanco pagina in kan vullen met nieuwe ideeën. Hij ziet zijn lichaam als een laboratoriumruimte en onderzoekt eerder de medische, psychologische en sociale zijde van het lichaam en giet dit in een voorstelling BLANC (werktitel).

Van 23/02 tot 3/03 MARCEL ET SES DRÔLE DE FEMMES
De nieuwe circusvoorstelling van Marcel et ses drôle de Femmes nodigt uit tot nieuwsgierigheid. Het publiek wordt een intieme voyeur van grappige en ongebruikelijke situaties. In Dommelhof wordt gewerkt aan MARCELS PEEP SHOW in een nieuw formaat. Hij creëert een intieme wereld in het midden van de openbare ruimte. De connotatie met een peepshow is niet bedoeld om porno te tonen, maar om beelden te tonen die de absurditeit van onze samenleving onthullen.

25/02 tot 9/03 DUO ANDRÉ LEO
Het duo Robin Leo en Jean-Baptiste André keert naar Dommelhof om te werken aan de nieuwe circustheatervoorstelling 125 BEATS PER MINUTE. 125 Beats per minuut is het tempo van het wiel dat ze verplicht zijn te respecteren. Het is een metafoor van onze dagelijkse routine en van onze verplichtingen. Ben je benieuwd? Noteer dan alvast de datum van de try-out, tijdens de jaarlijkse éénwielerconventie, in je agenda: 9 maart 2019. Meer info volgt later via onze website en facebookpagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s