Artiesten in residentie

Eén van de kernopdrachten van Dommelhof betreft de creatie en (co)productie in het veld van de podiumkunsten. Concreet beschikt Dommelhof over twee structuren die artiesten de mogelijkheid geeft om nieuwe creaties op te zetten.

Enerzijds is dat de productiecel van Theater op de Markt. Elk jaar komen nationale en internationale gezelschappen uit het openlucht- en circustheater werken aan een nieuwe voorstelling in Dommelhof. Resultaten van deze werking zijn te zien in try-outs ter plekke of tijdens het festival Theater op de Markt.

Anderzijds is dat C-TAKT, een jonge structuur die de werkplaatsen TAKT-Dommelhof en C-Mine verenigt. C-TAKT ondersteunt transdisciplinaire kunstenaars en begeleidt jong talent.

Beide structuren resulteren in een drukke artistieke bezetting van het Dommelhof. Het hele jaar door zijn er artiesten in residentie.

Van 23/02 tot 3/03 MARCEL ET SES DRÔLE DE FEMMES
De nieuwe circusvoorstelling van Marcel et ses drôle de Femmes nodigt uit tot nieuwsgierigheid. Het publiek wordt een intieme voyeur van grappige en ongebruikelijke situaties. In Dommelhof wordt gewerkt aan MARCELS PEEP SHOW in een nieuw formaat. Hij creëert een intieme wereld in het midden van de openbare ruimte. De connotatie met een peepshow is niet bedoeld om porno te tonen, maar om beelden te tonen die de absurditeit van onze samenleving onthullen.

25/02 tot 9/03 DUO ANDRÉ LEO
Het duo Robin Leo en Jean-Baptiste André keert naar Dommelhof om te werken aan de nieuwe circustheatervoorstelling 125 BEATS PER MINUTE. 125 Beats per minuut is het tempo van het wiel dat ze verplicht zijn te respecteren. Het is een metafoor van onze dagelijkse routine en van onze verplichtingen. Ben je benieuwd? Noteer dan alvast de datum van de try-out, tijdens de jaarlijkse éénwielerconventie, in je agenda: 9 maart 2019. Meer info volgt later via onze website en facebookpagina.

4/03 tot 7/03 COMPAGNIE KRAK
Compagnie kRaK! komt enkele dagen werken aan de voorstelling KONTROL. Dieter werkt samen met ief Gillis (Circo Ripopolo, De Wenkbrauwerij) verder aan deze poëtische clownerievoorstelling die moet uitdraaien tot een fijne familievoorstelling.
In KONTROL reist Raphaël al jaren rond met zijn act “Teatro Pantalones”. Hij wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, zijn er fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach. Wil je een unieke blik werpen op dit creatieproces? Op woensdag 6 maart om 15.00 u. geeft Dieter een toonmoment voor publiek in Dommelhof. Wees welkom! Geef je wel vooraf een seintje aan theateropdemarkt@limburg.be of 011 80 50 02?

11 tot 15/03 & 8 tot 14/04 STEPHANIE VAN AKEN
Stephanie Van Aken komt in maart en april in residentie bij C-TAKT. Samen met Maya M. Carroll en Roy Carroll, die samen the instrument vormen, werkt ze aan ENCAPSULATION. Encapsulation vindt zijn oorsprong in de allereerste ontmoeting tussen choreografe Maya M. Carroll (The Instrument) en danseres Stephanie Van Aken in 2010. Encapsulation belicht de innerlijke wereld van een enkel personage. Ze beweegt, handelt, worstelt, verandert en transformeert binnen een droomstaat, een ‘alternatieve dimensie’. 

12 tot 14/03 THEATER MUTO VZW
Theater Muto is een nieuw circustheater van en met Stef Geers (Circo Ripopolo).
Tijdens deze residentie komt Stef werken aan het nieuwe concept van Theater Muto. Muto betekent letterlijk “sprakeloos”, “stom” en komt van cinema Muto, de stomme film. Theater Muto wil met CIRCUSVERHALEN families, ouders en grootouders en hun (klein-) kinderen aanspreken, op non-verbale wijze in een zelfgemaakte circuswoonwagen.

18 tot 22/03 PLAYFIELD
Van 18 tot 22 maart komt PlayField in residentie bij C-TAKT. In deze residentie zullen ze de voorstelling #3 RELAY finetunen in hun decor. #3 RELAY is een interactieve monoloog waarin de toeschouwer de gelegenheid krijgt om, net als de eerste bug, de voorstelling en de evolutie telkens een andere wending te geven. De voorstelling zal in première gaan op het CEMENT festival op 26-27-28 maart.

18 tot 31/03 KAREL TUYTSCHAEVER
Van 18 tot 31 maart komt Karel Tuytschaever werken aan zijn nieuwe voorstelling STRANGER. STRANGER flirt met de verschillende deelpersoonlijkheden van het verschijnsel man, en poogt het manbeeld opnieuw op scherp te stellen. Deze installatieve dansvoorstelling legt de perspectieven van één kwetsbaar mannelijk lichaam bloot. De voorstelling gaat in september 2019 in Belgische première op C-TAKT #3 festival in Genk, en in Nederlandse première in De Nieuwe Vorst in Tilburg.

14 tot 26/04 BALLET DOMMAGE
Van 24 tot 26 april komt Ballet Dommage naar C-TAKT. Onder de titel VOLK gaan Katrien Valckenaers en Maxim Storms op zoek naar bijzondere ontmoetingen binnen de diversiteit van een stad. VOLK: Fragment 3 wordt een project waarbij Ballet Dommage gedurende een maand lang rondtrekt met vervoerbare decors, van Leuven tot Genk. VOLK: Fragment 3 telt in totaal 8 openluchtvoorstellingen, verspreid tussen Leuven en Genk.

19/04 tot 1/05 PAKIPAYA
Het internationale gezelschap PakiPaya komt met steun van Theater op de Markt werken aan de voorstelling Toca-Toc. In Toca-Toc opent een mini-tent de deuren tot een wereld vol planten. Het groen neemt de ruimte over, groen groeit overal, zelfs de toeschouwers worden deel van de natuur zelf. Adria en Noemi onderzoeken wat de plaats van aanraking de dag van vandaag is in onze moderne manier van leven, in onze opvoeding, in een geglobaliseerde cultuur? Met gebruik van verschillende circustechnieken onthullen onze twee tuiniers onze behoeften van tederheid. Hand in hand met het publiek leiden ze ons naar hun inventieve wereld van kleurrijke poëzie om elkaar te ontmoeten, aan te raken en te lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s