Artiesten in residentie

Eén van de kernopdrachten van Dommelhof betreft de creatie en (co)productie in het veld van de podiumkunsten. Concreet beschikt Dommelhof over twee structuren die artiesten de mogelijkheid geeft om nieuwe creaties op te zetten.

Enerzijds is dat de productiecel van Theater op de Markt. Elk jaar komen nationale en internationale gezelschappen uit het openlucht- en circustheater werken aan een nieuwe voorstelling in Dommelhof. Resultaten van deze werking zijn te zien in try-outs ter plekke of tijdens het festival Theater op de Markt.

Anderzijds is dat C-TAKT, een jonge structuur die de werkplaatsen TAKT-Dommelhof en C-Mine verenigt. C-TAKT ondersteunt transdisciplinaire kunstenaars en begeleidt jong talent.

Beide structuren resulteren in een drukke artistieke bezetting van het Dommelhof. Het hele jaar door zijn er artiesten in residentie.

Van 6 mei tot 6 juni werkt het internationale circuscollectief Circus I Love You aan hun eerste circustentcreatie in Dommelhof. Een paar maanden geleden mochten we van een eerste toonmoment op Wintervuur in Antwerpen genieten. Dat beloofde alvast dat Circus I Love You zeer energiek uit de hoek zal komen in deze nieuwe voorstelling, héél veel circusdisciplines aan de dag legt en dit alles in een zeer muzikaal universum. Met de neus op de realiteit van het circus. Want een acrobaat acteert niet, alles wat hij presteert is echt. En ook elk risico dat hij neemt is echt. En is het nu net niet deze spanning die ons warm maakt voor circus? Circus I Love You is Julien Auger, Mikkel Hobitz Filtenborg, Karoline Aamås, Benoît Fauchier, Andil Dahl, Sade Kamppila, Oskar Rask.

Van 7 tot 25 mei ontvangt C-TAKT Adrien Monfleur en Vincenzo Carta met hun project SECRET GARDEN. SECRET GARDEN is een transdisciplinair project op de grens van cinema, performance en installatiekunst. Bij middel van een vast opgestelde camera dialogeren zij tussen de reële beelden op scène en de virtuele beelden op de smartphones van het publiek. Zij zelf zijn op hun beurt speler en schepper en nemen hun toeschouwers mee in een reis waar ze eerst ‘publiek’ zijn om figurant te worden en te eindigen als ‘beeldenmakers’.

aleasVan 7 tot 19 mei ontvangt de productiecel van Theater op de Markt het gezelschap Cie Aléas in residentie om te werken aan de voorstelling: METEORE. Cie Aléas wordt gevormd door acrobaat Fréderique Arsenault en danseres Mathilde Van Volsem-Arenault. METEORE is hun eerste voorstelling en is voor iedereen vanaf 6 jaar. METEORE is een vrouw, een man en een ladder. Fréderique Arsenault werkte eerder in Dommelhof met cie Un Loup pour l’Homme, het circusgezelschap dat hij mee oprichtte. We zijn alvast benieuwd !
Wil jij een unieke blik in het creatieproces van deze nieuwe voorstelling krijgen ? Zak dan donderdag 17 mei af naar Dommelhof. Want de artiesten geven een toonmoment van METEORE om 19.30 u.
Reserveer je plaatsje via 011 80 50 02 of theateropdemarkt@limburg.be

Zowel in mei als in juni komt Nelle Hens terug naar Dommelhof om verder te werken aan haar project ONT-MOETEN. ONT-MOETEN is een zoektocht naar stilte, duurzaamheid, het mogelijk maken van de vrije val en verwondering voor het onbekende. Een veilige ruimte om elkaar in te ontmoeten zonder verwachting om plaats te maken voor evenwaardigheid. We ‘ont-moeten’ onszelf en elkaar in een
ruimte van onbegrensde mogelijkheden. De draagkracht van de eencellige, wordt vergroot door het aanknopingspunt met de andere cel. We worden meercellig, geven leven aan een groter geheel en overstijgen onszelf.
(9 tot 12 mei en 18 tot 30 juni)

De circuswerkplaats van Theater op de Markt ontvangt van 18 tot 28 juni Petri Dish in residentie. De naam Petri Dish doet wellicht een belletje rinkelen bij de trouwe Theater op de Markt fans? We mochten het gezelschap van Anna Nilsson reeds meerdere malen verwelkomen. Tijdens het laatste herfstfestival bracht zij de voorstelling Driften in de sporthal van Dommelhof. Nu werkt ze samen met Sara Lemaire, Joris Baltz, Viola Baroncelli, Laura Laboureur, Carlo Massari en Jef Stevens aan de nieuwe creatie VALHALLA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s