Artiesten in residentie

Eén van de kernopdrachten van Dommelhof betreft de creatie en (co)productie in het veld van de podiumkunsten. Concreet beschikt Dommelhof over twee structuren die artiesten de mogelijkheid geeft om nieuwe creaties op te zetten.

Enerzijds is dat de productiecel van Theater op de Markt. Elk jaar komen nationale en internationale gezelschappen uit het openlucht- en circustheater werken aan een nieuwe voorstelling in Dommelhof. Resultaten van deze werking zijn te zien in try-outs ter plekke of tijdens het festival Theater op de Markt.

Anderzijds is er het productiecentrum TAKT. Dat is een jonge structuur die theatertalent in Limburg en daarbuiten begeleidt. TAKT ondersteunt artistiek, logistiek, financieel en zakelijk. Het werkgebied is het domein van de podiumkunsten (hoofdzakelijk theater, dans, en tussenvormen).

Beide structuren resulteren in een drukke artistieke bezetting van het Dommelhof. Het hele jaar door zijn er artiesten in residentie.

In januari 2017 verwelkomen we:

Van 9 tot 17 januari komt Fleur Khani, na een eerste residentie in oktober, verder werken aan HOMEWORK. Fleur is dochter van een Perzische vader en een Vlaamse moeder. HOMEWORK gaat over opgroeien in een huis met twee culturen en over dingen die groter zijn dan jezelf. HOMEWORK komt tot stand in een chaotische theatrale wereld, waarin klank, licht, muziek en stem door elkaar vloeien en het vertelt het verhaal van niet weten hoe je in een cultuur moet passen, een verhaal van verzet en van een godsbeeld dat verandert.

Joke Emmers begint het nieuwe jaar met een nieuwe solo, gebaseerd op BRIEVEN AAN
DOORNROOSJE van Toon Tellegen en Betty Blue (film). De voorstelling zal gaan over waanzin, liefde, wachten en verwachten. De regie is in handen van Bas Teeken waarmee Joke al DAMIET maakte. Ze werkt van 9 tot 13 januari in Dommelhof aan deze voorstelling.

Kevin Trappeniers werkt van 23 tot 28 januari aan het onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling. De werktitel is ANTENNA. Hij wil een performatieve actie doen in de openbare ruimte. Inspiratie vond hij in de middengolf op de radio (die zelden nog
op radio’s zit), waar op verstopte frequenties nog steeds boodschappen in loop zitten uit WO II. Van een verleden naar nu, en van nu naar ‘de toekomst’. Een radio antenne is een versteend, haast uitstervend beeld. Tegelijk zijn internetgolven
en antennes het meest denkbare ‘nu’.

Tot slot werkt Anastassya Savitsky van 30 januari tot 4 februari aan een nieuwe kindervoorstelling KALF!. KALF! wordt een dansvoorstelling met theater en muziek en gaat over een koetje. Ze leeft met vele melkkoeien samen in een grote stal en ze droomt over India, waar de koeien heilig zijn. Daar worden koeien oud en alle kalfjes zijn er van goud! De tekst van KALF! werd verzorgd door Dimitri Leue die mooi het midden houdt tussen vreselijk vleselijk en gewoon grappig. Het geheel wordt muzikaal begeleid door beatboxer Uruz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s