dinsdag 28 feb.
20:15
Locatie: Schouwburg Dommelhof
Film | Zebracinema

Omdat we voor de film veel mensen verwachten, en omdat er op hetzelfde tijdstip nog verschillende activiteiten doorgaan in Dommelhof, willen we je graag laten weten dat parkeermogelijkheden beperkt zullen zijn.

Als de parkings van Dommelhof bij het theatergebouw en het sportcentrum volzet zijn, kan je in de buurt ook gratis parkeren bij VredegerechtSyntraPXL Campus Pelt en CLB Pelt. Ook kan je terecht in de betalende parkeergarage Forte. Al deze parkings zijn 5 tot 15 minuten wandelen tot Dommelhof, dus je vertrekt best op tijd.

Wie zonder parkeerstress naar de film wil komen, komt natuurlijk best te voet of met de fiets. Er is altijd voldoende plaats om je fiets te stallen.

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch hebben van ‘De acht bergen’, de bekroonde roman van Paolo Cognetti, een intelligente film gemaakt. De elfjarige Pietro is afkomstig uit de stad, zijn leeftijdsgenoot Bruno groeit op in de bergen. De twee sluiten vriendschap, maar verliezen elkaar door de jaren heen uit het oog. Bruno blijft al die tijd nabij zijn thuis, Pietro reist intussen de wereld rond. Uiteindelijk vinden ze elkaar terug.

Een rijke, mooie en tegelijk trieste film vol mysterie en passie, die zich afspeelt in de adembenemende Italiaanse Alpen. Een slow burner die nog lang blijft nazinderen. En dat vonden ze in Cannes ook, de film kreeg er de Prix du Jury.

•••

Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch | België | 147 minuten