woensdag 16 mrt.
20:15
Locatie: Schouwburg Dommelhof
Michiel Thomas | Te gast

Gemmel & Tim is een intieme misdaaddocumentaire over de controversiële drugsoverlijdens van Gemmel Moore en Timothy Dean in de woonst van Ed Buck, een invloedrijke politicus in West-Hollywood. Het is de derde langspeeldocu van Peltenaar Michiel Thomas.

Gemmel “Juelz” Moore (1991-2017) en Timothy Dean (1963-2019) hebben elkaar nooit ontmoet, maar stierven onder wel heel gelijkaardige omstandigheden. Beiden bezweken aan een overdosis meth in het huis van Ed Buck, een rijke politicus die zich inzette voor de LGBTQIA+-gemeenschap in West Hollywood. Ondanks Gemmels schreeuw om hulp in zijn dagboek, wordt de dood van deze homoseksuele zwarte man beschouwd als het gevolg van een triest ongeval. Maar kan er nog van toeval gesproken worden wanneer Tim, een tweede homoseksuele zwarte man, levenloos bij Buck aangetroffen wordt? Bucks vergiftigende gedrag wordt volop aangeklaagd op sociale media, maar gerechtigheid blijft uit, tot groot verdriet van familie en vrienden. 

Met deze multimediale documentaire over homofobie, racisme en necropolitiek opent Peltse regisseur Michiel Thomas de ogen voor alle Ed Bucks in de wereld. Thomas woont en werkt al jaren in LA, waar hij succesvol timmert aan zijn carrière als sociaal geëngageerde documentairemaker. Zijn langspeeldocu That’s Wild, waarin hij met kansarme jongeren uit Atlanta de woeste natuur introk, werd vorige zomer nog aangekocht door AMC en bereikte zo een miljoenenpubliek. Zijn debuutfilm Game Face verscheen in 2016 als eerste Vlaamse docu ooit wereldwijd op Netflix.

Michiel Thomas | Verenigde Staten, België 2021 | 91′