PROVINCIAAL DOMEIN DOMMELHOF

Limburgs provinciaal domein voor podiumkunsten, cultuur en G-sport

Masterclass jeugdcircustrainers

PEYCDe eerste Europese ‘Masterclass voor jeugdcircus trainers’ vindt plaats in Dommelhof Neerpelt van 13 t/m 18 december 2015. Dommelhof mag dan de Europese crème van luchtacrobatie-docenten in huis ontvangen via het EYCO netwerk.
EYCO is de Europese koepelorganisatie van jeugdcircussen (of ‘circusateliers’ zoals men ze in Vlaanderen noemt). Het Europese netwerk telt ondertussen al 13 nationale koepels/netwerken die samen zo’n 800 circuswerkingen vertegenwoordigen. Een van de stichtende en zeer actieve leden is trouwens het Vlaams Circuscentrum (die in Vlaanderen 21 circusateliers vertegenwoordigt).
De uitwisseling van pedagogische expertise over de grenzen heen stond al een tijdje hoog op de agenda. En via een samenwerkingsproject tussen 8 leden-landen (het Europese PEYC project) worden vanaf dit schooljaar de eerste reeks van Masterclasses georganiseerd omtrent specifieke disciplines.

Niet toevallig mag Vlaanderen de spits afbijten. Met Dommelhof vond het Circuscentrum een perfecte host voor de allereerste Europese Masterclass ‘Aerials & Safety’. 18 gevorderde luchtacrobatie-docenten uit 8 verschillende landen zullen er 5 dagen lang (14-18 december) ‘in de lucht’ werken en uitwisselen … over lesgeven in: trapezes, doek, aerial hoop, etc.
Bovendien geven deze Masters op donderdag 17 december gastlessen voor luchtacro-docenten in Vlaanderen en Nederland. De inschrijvingen zijn al volzet, maar je mag gerust een kijkje komen nemen.

Meer info: Vlaams circuscentrum – Peter@circuscentrum.be