PROVINCIAAL DOMEIN DOMMELHOF

Limburgs provinciaal domein voor podiumkunsten, cultuur en G-sport

Musica

Musica is een impulscentrum voor muziek gevestigd op het Provinciaal Domein Dommelhof. Centraal in de werking staat een bewuste en kunstzinnige omgang met klank en muziek. Het aanbod varieert van educatieve activiteiten, workshops, masterklassen tot festivals en exposities voor klankkunst. De organisatie richt zich tot iedereen: beroepsmuzikanten, amateurs, kunstenaars uit andere disciplines, geïnteresseerde luisteraars, maar ook mensen zonder speciale band met muziek. Er wordt gebruik gemaakt van avontuurlijke interactievormen en educatieve methodes die steeds vertrekken vanuit een artistieke invalshoek.

De activiteiten, waarvan vele tot stand komen in samenwerking met zorgvuldig uitgekozen partners, concentreren zich momenteel rond vier zwaartepunten:
1. klank en muziek in de eerste levensjaren
2. klankkunst, een vernieuwende kunstvorm waarin klank, omgeving en materie met elkaar in dialoog gaan
3. muzikaal erfgoed
4. artistieke experimenten en gerichte educatieve ondersteuning voor iedereen die op de een of andere manier met muziek bezig is (amateur, professional, luisteraar, …).
Als impulscentrum houdt Musica de voelsprieten omhoog om nieuwe ontwikkelingen op te pikken, te verkennen en gerichte impulsen te geven. Musica heeft oog voor bestaande noden en gaat op zoek naar passende antwoorden. Expertise die wordt opgebouwd rond afgebakende thema’s wordt voor iedereen opengesteld. Zodra vernieuwende perspectieven een vaste waarde geworden zijn, gaat Musica weer nieuwe horizonten verkennen. Musica neemt een zo ruim mogelijk publiek mee op een fascinerende ontdekkingsreis door de wereld van klank, stilte en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *