PROVINCIAAL DOMEIN DOMMELHOF

Limburgs provinciaal domein voor podiumkunsten, cultuur en G-sport

OndersteBoven

ONDERsteBOVEN is een feitelijke vereniging, en heeft de ambitie om het ruime culturele aanbod in de regio verder te vervolledigen door “wereldmuziek” en “wereldcultuur” aan te bieden. Ook wil ONDERsteBOVEN de band met Neerpelt/Limburg extra benadrukken, o.a. door de verschillende Noordzuidverenigingen uit Noord-Limburg een forum aan te bieden zodat zij op een interactieve manier op het terrein sensibilisatie aanbieden:

–  11.11.11
–  Oxfam-Wereldwinkel
–  Dostlar
–  Missiegroepen
–  IF Spina Bifida beweging
– VZW Gambia
– VZW Heshima – Kenya
–  Toeristen Zonder Vakantie
–  Broederlijk Delen
–  Steunfonds Filippijnen Overpelt
–  Internationaal Rode Kruis
–  Afghanistanhulp Vlaanderen
–  Amnesty International
–  Hijos del sol
–  Bolivia comité
–  Rwanda-project
–  Natuurpunt en JNM
–  Bioshop
– …

ONDERsteBOVEN organiseert twee evenementen: het wereldfeest in september, en een kleinschalige wintereditie van het wereldfeest.

Het wereldfeest ONDERsteBOVEN heeft de ambitie om op een ludieke manier de publieke opinie te sensibiliseren voor meer mondiaal verantwoordelijkheidsbesef en meer verdraagzaamheid en openheid naar andere culturen.  Tijdens het evenement worden de culturele aspecten uit het Zuiden op een positieve manier in beeld gebracht. Een groeiend aantal bezoekers kan actief participeren in workshops, muziek, koken, dansen, kinderanimatie en informatie uit het zuiden. De jaarlijks terugkerende indoor wintereditie van het wereldfeest is kleinschaliger en vindt plaats in januari of februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *