PROVINCIAAL DOMEIN DOMMELHOF

Limburgs provinciaal domein voor podiumkunsten, cultuur en G-sport

SANDMAN: Un-Retained

Sabine Molenaar & Gertjan Biasino & Jochem Baelus
Installatie (doorlopend, op vrijdag, zaterdag en zondag)
18u00 doorlopend – gevel sporthal – gratis

Lichamen – zwevend en plooibaar op zo’n tien meter hoogte tussen de gebouwen in een rumoerig stadscentrum. Tijdloos, gewichtloos. We staan stil en kijken omhoog. Als vanzelf ademen we mee met de ademloze verschijningen. Dan lossen ze op in het luchtledige.

UN-retained, een poëtisch beeldverhaal dat verstilling brengt in een overdonderende wereld. Het biedt een subtiel narratief in beeld en geluid dat ons tijd, ruimte en zwaartekracht doet vergeten; het vertraagt onze hartslag en dompelt ons onder in een universum van zorgeloosheid. Een ervaring die zowel overweldigt als uitnodigt tot contemplatie: een spektakel van kalmte en ingetogenheid. Groots en tegelijkertijd intiem.

UN-retained is een mapping-installatie van choreografe Sabine Molenaar in samenwerking met multimedia artiest en beeldend kunstenaar Gertjan Biasino en componist Jochem Baelus. In synergie met dans, audiovisuele productie en de publieke ruimte ondersteunen digitale technieken als screen mapping en holografische projectie in UN-retained een tijdloos en gewichtloos verhaal van menselijkheid.