Op woensdag 13 november om 20u15 presenteren vier jonge talenten de theatervoorstelling BOG. Ze vonden inspiratie in hun eigen levens en in brieven die ze schreven met mensen om hen heen. BOG. probeert het leven te herstructureren. Door uit te zoomen op de complexe veelheid van het bestaan, tot het grotere geheel duidelijk wordt en er uit de anekdotiek een universeel verhaal ontstaat. Alsof je in een opstijgend vliegtuig ineens de structuren van de chaotische stad herkent. BOG. zoekt naar de blauwdruk van dat wat later, als je er zelf niet meer bent, je leven zal worden genoemd. Een herkenbare voorstelling met een prachtige tekst, die dan ook werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013.

De makers van BOG. zijn nog piepjong: ze werden allemaal geboren in 1988. Benjamin, Lisa en Judith studeerden aan de Toneelacademie Maastricht en Sanne aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Allemaal zijn ze met 101 dingen tegelijk bezig. Ze maken zelf voorstellingen, of spelen in het werk van anderen. Samen maakten ze BOG., dat op Theater Aan Zee de prijs voor jong theater in de wacht sleepte. Het concept van BOG. werd bedacht door Lisa Verbelen, die er in 2012 de Dioraphte Stimuleringprijs mee won op het Nederlandse Festival Cement. Op basis daarvan werkten de vier makers de voorstelling uit. Voor ze aan het repetitieproces begonnen, schreven ze brieven met mensen om hen heen, die verwerkt werden in de voorstelling.

van en met: Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith De Joode | eindregie: Erik Whien | dramaturgie: Roos Euwe | productie: Anne Baltus | muziek: mario thijs

Uit de pers:
Bog is een van die opvallende voorstellingen tijdens Theater Aan Zee waarin jonge theatermakers zich over het leven buigen. Verbelen, De Joode, Moen en Vanderbruggen doen dat met een ontroerende eenvoud. Alles klopt in dit levenswijze levenswerk van de twintigers: dat datgene wat ons mens maakt niet vraagt om grootsheid maar om een stem die ons vertelt dat alles begint, alles stopt en dat we elkaar daartussen misschien ontmoeten. Het leven zoals het is: niets horen dat je nog niet weet maar het horen zoals je het nog nooit hebt gehoord. Het leven op z’n best. (De Standaard, 5 augustus 2013).

Woensdag 13 november om 20u15 in Dommelhof (Neerpelt)
Tickets: € 5.00 – gratis voor TAKTmaten – gelieve te reserveren op 011 80 50 02