Op donderdag 24 september om 20u30 presenteert JazzCase het eerste jazzconcert van het nieuwe cultuurseizoen. Op de planken staat het Bruno Vansina Orchestra (coproductie met Provincie Limburg / Motives For Jazz).
Het Bruno Vansina Orchestra is in feite het Bruno Vansina Quintet uitgebreid met een blazersensemble. De composities zijn van de hand van saxofonist Bruno Vansina en trombonist Dree Peremans schreef de arrangementen voor dit groot orkest. Hierbij was het niet de bedoeling klassieke bigbandarrangementen te maken. Het Bruno Vansina Quintet blijft de kern waarrond het blazersensemble wordt geplaatst.
Vansina kennen we van bands als Rebirth Collective en Flat Earth Society. De grote bezetting van de band herinnert aan Gil Evans ten tijde van de opname van ‘Porgy And Bess’ van Miles Davis en Charles Mingus met het album ‘Mingus Mingus Mingus’. Het orkest houdt het midden tussen een traditionele bigband en een band met een meer klassieke sound.
De muziek is sterk ritmisch, maar intuïtief geschreven en met oog voor kleur, sfeer en contrast. De composities roepen iets werelds, iets bijna exotisch en meditatief op. Ondanks de omvang van dit bijzondere orkest laat de muziek veel speelruimte toe. De muziek balanceert tussen grooves die Steve Coleman oproepen en esoterische modale muziek die aan John Coltrane herinnert. De muziek bevat ook dromerige donkere ballades, maar boven alles rasechte, hedendaagse jazz.

Bruno Vansina (alt-, sopraansaxofoon), Christian Mendoza (piano, keyboards), Bert Cools (gitaar), Stefan Lievestro (bas), Teun Verbruggen (drums), Carlo Nardozza (trompet, bugel), Jean-Paul Estiévenart (trompet, bugel), Dree Peremans (trombone), Tom Verschoren (trombone, bastrombone, tuba), Maayan Smith (tenorsaxofoon, klarinet, fluiten), Steven Delannoye (tenorsaxofoon, fluit, basklarinet), Stefan Bracaval (fluit), John Ruocco (klarinet, basklarinet), Kristien Ceuppens (hobo), Bart Indevuyst (hoorn), Kensuke Taira (fagot), Kobe Proesmans (percussie).

Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
Tickets + drankje inbegrepen: € 15 – voor CJP houders € 12,50
Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
Aanvangsuur: 20.30u

Foto: Johan Van Eycken