Deze week verwelkomen we de Cubaanse Belg Juan Trukyman in Dommelhof. Deze circusartiest is gespecialiseerd in contactjongleren, koorddansen, acrobalans en muziek. Hij bereidt in Dommelhof een nieuwe productie voor.
De wortels van Juan’s ‘circuscarrière’ liggen in het Centro Cultural Playa Ancha in Chili. Daar leerde hij in 1998 jongleren en dook de circuswereld in. In 2000 kwam hij naar Europa waar hij sindsdien als clown te zien is terwijl hij muziek maakt, jongleert en balanceert.
Juan was de voorbije jaren ook te zien in voorstellingen van verschillende Europese compagnieën waaronder Timecircus vzw met ‘Moulin Bouge’ (B), en Theater Tol met ‘Corazon de Café’,‘Corazon de Angeles’, ‘Faiance’ en ‘Zandloper’ (B). Samen met Karen Claessens vormt Juan het culturele en sociaaleducatieve Cirkanto vzw. Cirkanto heeft 3 luiken: straattheater/circusvoorstellingen, muziek en sociaaleducatieve projecten. De voorstelling ‘Volta’ van Cirkanto was in het najaar van 2011 nog te zien op het circustheaterfestival in Dommelhof.