Sinds 1980 worden binnen Dommelhof aan een ritme van twee edities per jaar filmvormingsweekends aangeboden onder de naam COFIB. Door de verandering inzake provinciale bevoegdheden vindt nu de laatste editie van deze hoogmis voor cinefielen plaats. Op 17-18-19 november wordt dit laatste COFIB-weekend georganiseerd onder het thema ‘THE END’…oftewel een reeks van ‘laatste films van grote regisseurs’. Op het programma staan ondermeer: Buñuels ‘Cet obscur objet du désir’ en Ozu’s ‘An Autumn Afternoon’

Op zaterdagavond 18 november om 19u30 wordt de film HIROSHIMA MON AMOUR van Alain Resnais gedraaid. Dit was ook de eerste film die ooit in Dommelhof gedraaid werd tijdens de officiële openingsweek in oktober 1968.

De vertoning is het derde feestelijk moment binnen de viering van het 50-jarig bestaan van Dommelhof. Half september hebben we de huidige werking en medewerkers belicht tijdens een feestelijke seizoensopening, eind oktober stond Theater op de Markt centraal, in november focussen we op film. later volgt nog een afsluitend moment waarbij we terugkijken naar het verleden en een boek voorstellen over 50 jaar Dommelhof.