Op woensdag 14 oktober om 20u30 presenteert de gemeente Pelt, in organisatie van JazzCase, een concert van Compro Oro in Dommelhof. Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro, een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Hun eerste album ‘Transatlantic’ was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader. Meer dan een retro-oefening was het een platform voor vurige improvisatie. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot.In 2017 volgde ‘Bombarda’, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba, richting zuiden en oosten, wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Geen palmbomen en cocktails in Havana deze keer maar een lsdtrip in een groezelige kelder in West-Afrika.

Op het nieuwe album ‘Suburban Exotica’, dat in oktober 2019 op Sdban Ultra verschijnt, gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Het album is geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders. Speciale gast Joachim Cooder – zoon van levende legende Ry Cooder – serveert percussie en zijn met effecten beladen elektrische mbira.

Wim Segers (vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion), Bart Vervaeck (electric guitar, pedal steel, oud, 5-string banjo), Matthias Debusschere (electric bass, electric ukulele), 
Falk Schrauwen (kalimba, congas, percussion), Frederik Van den Berghe (drums)

– Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
– Voorverkoop online: 12€ via CC Palethe – Klik hier