Op vrijdag 13 december vanaf 20u15 presenteert Decibelz concerten van JOY WELLBOY en van ASTRONAUTE. Joy Wellboy is een duo uit Brussel, een in alle opzichten prachtige zangeres en een éénmansband met de meest sexy stem op aard. Ze schilderen hun songs laag voor laag op tot een bevreemdend en uniek stilleven. Hun muzikale referenties zijn onder meer Nick Cave (Wellboy verwijst naar de ‘boy’ die in de ‘well’ valt uit The Lyre Of Orpheus) en het Berlijnse label BPitch Control waar ze hun eerste album ‘Yorokobi’s Mantra’ hebben opgenomen. Tekenden o.a. bij hetzelfde label: Paul Kalkbrenner, Modeselector en Apparat.
ASTRONAUTE is het soloproject van Myrthe Luyten. Dit wist Radio 1 (Vi.be on Air) over haar te vertellen: ‘Myrthe Luyten heeft een stem die je op z’n zachtst gezegd intrigerend kan noemen. Wellicht omdat ze lager is dan die van de meeste zangeressen. Zou kunnen. Of misschien gewoon omdat Myrthe, begeleid door enkel een akoestische gitaar, een songtekst met haar stem voorzichtig maar zelfzeker in een kamer kan leggen, op zo een manier dat de luisteraar al snel begrijpt dat hij iets speciaals hoort.’ Astronaute weet met sprekend gemak fluisterpop te combineren met traditionele folk, americana en alt.country. Grootste troef is haar unieke stemgeluid. Ze deelde het podium met o.a. Luka Bloom/Don Mclean/Marble Sounds/Flying Horseman/…
Bovendien is Myrthe ook bassiste bij Piet De Pessemiers’ Mad About Mountains, de groep waar ze ook mee instaat voor backing vocals. Astronaute behaalde de bronzen plak tijdens Limbomania 2011.
Tickets: VVK/-26: 8 euro, kassa 12 euro. Reservatie via 011/805002.