In het technisch atelier van Dommelhof wordt momenteel weer hard gewerkt aan enkele artistieke installaties. Onze vakmannen leggen zich momenteel toe op werk voor Benjamin Vandewalle, Rita Hoofwijk (zie foto, © Moon Saris), en Post uit Hessdalen.
Dat werk kadert binnen de opdracht van Dommelhof als provinciale artistieke werkplaats (C-TAKT en Theater op de Markt). Op de site worden niet enkel nieuwe creaties en voorstellingen gemaakt. Ook de bijhorende attributen, decorstukken, installaties, e.d. worden dikwijls in Dommelhof gefabriceerd.
Daarvoor werd een gespecialiseerd atelier met enkele zeer bekwame vakmannen uitgebouwd. Artistieke ideeën of plannen worden op tafel gelegd. Met de Dommelhof-vakmannen wordt de technische en financiële haalbaarheid tot in de puntjes gewikt en gewogen.
Met deze gespecialiseerde atelierwerking heeft Dommelhof internationaal een unieke plek in het kunstenlandschap weten te veroveren. Van heinde en ver krijgt het atelier vragen om artistieke dromen om te zetten naar hanteerbare constructies.