Deze week presenteren een 250-tal dansleerlingen uit Noord-Limburg de voorstelling ‘Spiegels’. Tijdens de voorstelling staan zowel leerlingen van de afdeling Dans van de NIKO-academie voor Podiumkunsten als van de dansschool De Dansdoos op het podium in Dommelhof. De choreografie van de voorstelling is in handen van danspedagogen Liesje Oversteyns en Luc Morren.

Het verhaal: “In de voorstelling Spiegels lijkt alles anders dan het is, werkelijkheid en fantasie dansen op een slappe koord. Opa is gestorven. Oma woont nu alleen. De kleindochter schrijft haar schijnbaar gewone brieven. Maar in haar schrijfsels vertelt ze over zaken die flirten met sprookjes. Zo ziet haar zus plots elfen in het bos, denkt ze… Of komt er een mooie man in de klas om een gevonden schoen te passen. Ze denkt dat die haar wel gepast zou hebben. En zus, die zich ergens aan geprikt blijkt te hebben, wordt alleen wakker als papa haar kust, de aanstelster. Als ze dan ook nog eens vindt dat oma wel hele grote ogen heeft, wordt oma boos en zegt ze iets over haar kromme benen … Dat komt niet goed aan. Zo komen op een onverwachte manier allerlei sprookjesfiguren tot leven en spiegelen we ons aan deze fictieve personages.

Het tweede deel bestaat uit een vreemd klachtenkabinet… De lepeltjes willen niet naast de vorken, want ze horen aan de kant van de messen … En het kind blijft met enige wroeging in het koude thuisland, terwijl de ouders lekker liggen te zonnen in Italië. Om maar te zwijgen over de jongleerballetjes die in handen van een amateur zijn beland en hun regelmatig schaamteloos op straat laat vallen. En toch is er, als je goed door de raamvertelling heen kijkt, ruimte voor romantiek en melancholie. Want dat had opa niet afgesproken, dat hij heen zou gaan. Ze zouden nog samen op wereldreis vertrekken. De nuchtere kleindochter spiegelt zich in de wereldkaart die ze van hem kreeg …”

De voorstelling vindt plaats op volgende data:

  • Woensdag 9 mei om 17u00
  • Vrijdag 11 mei om 19u30
  • Zaterdag 12 mei om 19u30
  • Zondag 13 mei om 15u00

Tickets kosten 12 /10 euro (-12 jaar)