Op zaterdag 28 maart vanaf 20u15 presenteert Decibelz een stevige portie rocktalent op het Dommelhof-podium: Quiet, New Rising Sun, en Black Cassette.

Uit de as van het in 2005 ter ziele gegane Calibre herrijst het independent klinkend, alternatieve “Quiet”. Ze komen hun debuut “Forlorn” voorstellen. Forlorn betekent zoveel als desolaat, verlaten. En dat gevoel maakt zich ook meester van je, luisterend naar de prachtige nostalgische melodieën en melancholische teksten. De duistere synths, slim in elkaar gestoken gitaararrangementen en verduiveld lekkere ritmesecties voeren je mee naar de meest afgelegen plekken van je ziel, where all is quiet!

Als je je band vernoemt naar een nummer van Hendrix, dan ben je ofwel erg pretentieus ofwel keigoed. Laat dat laatste nu absoluut het geval zijn wat betreft New Rising Sun. Een Antwerps combo dat beïnvloed door Dylan, Waits, Hendrix en Cave doorheen de jaren een prachtige akoestisch sound wist te ontwikkelen. Een heerlijk vleugje folk is nooit ver weg. Ze zochten een ideaal podium voor de officiële release van hun nieuwe plaat “We’re all coming home” in Limburg en vonden dat in Neerpelt.

Black Cassette tenslotte, hoeven we u niet meer voor te stellen. Met namen als Sjoerd Bruil (oa. Dez Mona, Gruppo di Pawlowski, Hitsville Drunks, Sukilove, Broken Glass Heroes), Pascal Deweze (oa. Nemo, Metal Molly, Sukilove, Broken Glass Heroes) en Jeroen Stevens (I love Sarah, Gruppo di Pawlowski, Laïs) weet u dat u bijzonder doorwinterde topmuzikanten op het podium hebt staan. “Circo” is hun 2e plaat al, en die – in 10 dagen tijd opgenomen in een huisje in de Ardennen- klinkt erg funky en vooral vers! Ze werd live ingespeeld, bulkt van verhakkelde elektronica, maar heeft ook een rockgroove en popinslag. Live versterken de heren zich met Han Swolfs, die op het podium maar liefst 4 synthesizers onder bedwang tracht te houden. Benieuwd wat het gaat geven, zaterdag 28 maart, live op Decibelz!