Op zaterdag 9 mei om 20u15 stelt Neerpeltenaar Michiel Thomas zijn documentaire GAME FACE voor in Dommelhof. GAME FACE vertelt het parallelverhaal van twee Amerikaanse sporters. Fallon Fox is de eerste transseksuele pro MMA vechter ooit en Terrence Clemens is een veelbelovende student basketballer en homo.

De documentaire toont de obstakels waarmee trans- en holebi-atleten worstelen, terwijl ze op zoek gaan naar zelfverwezenlijking en acceptatie van de maatschappij. Tijdens deze intense ontdekkingstocht, krijgen Fallon en Terrence advies van bondgenoten en sportcollega’s, waaronder Jason Collins, de eerste actieve atleet uit de NBA die in 2014 uit de kast kwam.

Eind april gaat GAME FACE in wereldpremière in Miami (VS) en daarna zal de documentaire heel wat filmfestivals afschuimen, zoals in San Franciso, Portland, Seattle, LA en Toronto.

Regisseur en producent Michiel Thomas (29) komt de documentaire, na de wereldpremière in Miami (VS) eind april, graag voorstellen in Dommelhof. Hij zal de documentaire inleiden en achteraf kan je hem heel wat vragen stellen.

Praktisch

Datum: zaterdag 9 mei 2015 om 20.15u
Locatie: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, B-3910 Neerpelt
Tickets: €6,00 kassa – €5,00 voorverkoop
Reservatie: +32 11 80 50 02

http://www.gamefacedoc.com

Dit project wordt ondersteund door de afdeling Gelijke Kansen van de Vlaamse Overheid en het California Institute of Contemporary Arts.