In naam van het hele Dommelhof-team wensen we jullie een warm en rijk 2017. Die ‘rijkdom’ die we jullie wensen, definiëren we graag op vele manieren. Naast een rijkdom aan gezondheid en geluk, aan cultuur en aan ontdekkingen, wensen we ook graag een rijkdom aan twijfel en aan mildheid. De brutaliteit waarmee we vandaag op het wereldtoneel maar ook dicht bij ons worden geconfronteerd, is immers bijzonder schokkend. Luide schreeuwers staan met geslepen messen tegenover elkaar, onbeschoftheid haalt het van beschaving. Sommigen lijken zo overtuigd van hun eigen gelijk, dat alle hoop op rede wegsmelt1. Tegenover het grote en luide gelijk van iedereen willen we graag de mogelijkheid blijven zien voor wat meer wederzijds begrip2.

In Dommelhof hebben we alleszins een ‘rijk’ jaar in zicht dat we graag met jullie delen. 2017 wordt het jaar waarin we enkele spannende en mooie projecten mogen starten (zie het C-TAKT project samen met C-Mine, of het Europese In Situ ACT), waarin we een groot circusfestival organiseren (eind oktober) en waarin we enkele schitterende sportevenementen kunnen hosten (o.a. Special Olympics).

Aan iedereen een rijk, open en mild 2017!

Het Dommelhof-team

Noten:

Zie ook de cynische uitspraak van de Amerikaanse schrijver Bukovski, vrij vertaald: “Het probleem met de wereld is dat intelligente mensen altijd twijfelen, terwijl de minder intelligenten altijd vol zijn van zichzelf.”

2 Zie ook de inspirerende oproep voor een coalitie van opbouw en mildheid tegenover een coalitie van afbraak en brutaliteit van de nieuwe VUB-rector Pauwels.