Deze week is de Franse geluidskunstenaar en -ingenieur Félix Blume in residentie in Dommelhof. Hij werkt aan ‘Doors of Listening’. Midden in het Klankenbos wachten een aantal deuren op hun luisteraars. Wie dichter bij komt, hoort de deuren spreken. Je hoort de verhalen, stemmen en soundscapes van zij die misschien al op een andere plek verblijven.

De installatie is het resultaat van een samenwerkingsproces tussen de bewoners van het lokale Rode Kruis Opvangcentrum en de kunstenaar. In een participatief traject met verschillende workshops werden ze begeleid om zich in geluid uit te drukken. Doorheen de deuren hoor je liederen, verhalen, stemmen en dromen van mensen op de vlucht. Zij krijgen letterlijk een plaats in het landschap en eisen op deze manier hun aanwezigheid en hoorbaarheid op. Geluidskunstenaar Félix Blume nodigt met dit werk iedereen uit tot luisteren als middel voor wederzijds begrip en kritisch denken.

Blume’s geluidswerk werd wereldwijd uitgezonden en tentoongesteld in gerenommeerde huizen als Centre Pompidou en Musée d’Orsay. Zij nieuwste werk ‘Doors of Lisenting’ zal getoond worden tijdens het festival OORtreders, van 23 tot 25 oktober in Provinciaal Domein Dommelhof.