Op zaterdag 3 februari om 20u30 presenteert ZwarteDoos een een dubbelconcert in Dommelhof. Lamoral is een recent muzikaal project van drie beloftevolle jonge muzikanten en Koen De Cauter. De groep brengt, naast eigen composities, interpretaties van oude nummers in een eigen lyrisch swingende stijl met subtiele arrangementen vol onverwachte accenten die de originele muziek op een spitsvondige en gevoelige manier benaderen. Een mix van Django-geïnspireerde swingjazz met verwijzingen naar New Orleans, Argentinië, Sicilië, la douce France, en de wondere werelden van Georges Brassens en Wannes Van de Velde.
Een concert waarin schoonheid, generositeit, verwondering, speelsheid, authenticiteit en eenvoud op de eerste plaats komen.

Koen De Cauter (zang, sopraansax), Sam Opstaele (sologitaar), Jonathan Manes (zang, ritmegitaar), Emile Van Helleputte (contrabas).

De muziek van de IJslandse band Mógil is een blending van folk, jazz, klassiek, minimal en post-rock gebracht in hun eigen muzikale universum. De teksten zijn geënt op de rijke IJslandse folklore en geïnspireerd door alledaagse gebeurtenissen, de emotionele verhalen van mensen en de oeroude verhalen over mythische meermannen. De wereld van Mógil is atmosferisch, intimistisch en mysterieus. Maar altijd warm van de middernachtzon in de zomer of van de straling van een vuurhaard in de winter. De spanning tussen de kristalheldere sopraan in combinatie met de hedendaagse begeleiding zorgt voor een tijdloze sound die geen grenzen kent.
Een unieke beleving in de zwartedoos. ‘Music that touches the soul’

Heiða Árnadóttir (zang), Hilmar Jensson (gitaar), Joachim Badenhorst (clarinet),Kristín Þóra Haraldsdóttir (viool), Eiríkur Orri Ólafsson (trompet).