Deze week stond Johnny Ronaldo trots naar de inkleding van de tent van Circus Ronaldo te kijken. Op de terreinen van Dommelhof leggen de Ronaldo’s de laatste hand aan hun nieuwe voorstelling ‘Amortale’. Johnny is zowat de peetvader van Circus Ronaldo. Hij gaf het rondreizend familiecicrus in 1971 een nieuwe impuls en oogste daar internationale roem mee.
Johnny vertelt over de hectische afgelopen weken. “We komen net terug van een reeks voorstellingen in Nieuw-Zeeland. Een prachtig land alhoewel we door de drukke agenda niet veel van het land hebben kunnen zien”, zegt hij. Circus Ronaldo speelde de voorstelling Circenses op het New Zealand International Arts Festival. Met Circenses, dat ook al op Theater op de Markt te zien was, brachten de Ronaldo’s voor het eerst drie generaties samen op het podium.

In Dommelhof werken de Ronaldo’s hun nieuwe voorstelling af. De scène begint stilaan vorm te krijgen. Achter de scène hangen reuzegrote beschilderde doeken. “Die doeken op de scène zijn nog gemaakt door mijn grootvader. We zijn ze toevallig tegengekomen toen een familielid een oude loods aan het opruimen waren. We hebben niet getwijfeld en nu hangen ze hier in het circus,“ aldus Johnny. “Spijtig dat de maker van het doek dit niet meer kan zien”, mijmert hij.