Nog tot 25 oktober zijn in de foyer van Dommmelhof een tiental grote portretten van de hand van kunstenares Mirjana Vrbaski te bewonderen. Het gaat over portretten van vrouwen die iets bijzonder ‘unheimlich’ uitstralen. Om te kunnen spreken zijn woorden noodzakelijk, dat ligt voor de hand. Maar om te spreken is ook stilte nodig, voor de ruimte tussen de woorden. De foto’s van Mirjana Vrbaski gaan uit van deze stilte. Haar werken zijn overduidelijk portretten, maar anders dan gebruikelijk is bij een portret gaat Vrbaski niet uit van de persoonlijkheid van de afgebeelde persoon. De afgebeelde vrouwen worden ontdaan van hun eigen specifieke karaktertrekken en ‘leeg gemaakt’. In de ontstane leegte ligt de mogelijkheid om te ontstaan.

Mirjana Vrbaski (1978, Montreal, Canada) groeide tot haar 16de op in Servië en emigreerde in 1994 naar Canada. Ze studeerde Engelse Literatuur in Ontario en Communicatie in Montreal. Op haar 27ste behaalde ze een Bachelor Fotografie aan de Academie van Den Haag. Zij exposeerde in gerenomeerde gallerijen in Berlijn (Kominek Gallery), in Arles (Galerie Huit), en in Sopot, Serbia (Centar za Kulturu).

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen vanaf vrijdag 25 september tot zondag 25 oktober, alle werkdagen tijdens de kantooruren en steeds tijdens activiteiten en voorstellingen in de schouwburg.