Dommelhof zal van vrijdag 20 tot zondag 22 april in het teken staan van de Joodse film. Dan vindt immers het COFIB58 filmseminarie rond de Joodse diaspora plaats. De COFIB filmseminaries zijn opgestart in 1980 en brengen filmliefhebbers samen rond een centraal thema (een genre, cineast, land). De deelnemers bekijken en analyseren films. Externe sprekers zorgen voor omkaderende inzichten. Het 58-ste seminarie van COFIB stelt dus de Joodse film centraal. Uit de programmafolder:

“De Joodse diaspora en film… wat roept dat op? Van de Marx Brothers tot Steven Spielberg, de link met de amusementswereld van Hollywood is snel gelegd. Van bij het prille ontstaan hebben Joden immers hun stempel gedrukt op de Amerikaanse film, TV en radio, niet alleen als deelnemers in productie maar ook op inhoudelijk vlak. Een waaier aan interessante verhalen, producties en personages is hieraan verbonden, waarvan er enkele (zoals Eddie Cantor) aan bod zullen komen in dit seminarie.
Maar er is meer! Hoewel het verschil tussen Joods en Israëlisch streng bewaakt dient te worden, is de Israëlische filmproductie ook onlosmakelijk verbonden aan de Joodse diaspora. De laatste jaren gingen tal van Israëlische films met gerenommeerde festivalprijzen aan de haal. Wij hebben voor u o.a. Footnote en de documentaire The Dreamers uit dit rijke gamma geplukt en trakteren u op een lezing over de nieuwe religieuze ontwikkelingen in de hedendaagse Israëlische cinema.”

De organisatie van het filmseminarie is in handen van Zebracinema. Inschrijvingen zijn afgesloten. Meer informatie vindt u via http://www.zebracinema.be, via vorming – COFIB 58.