Theater op de Markt 2014 is afgelopen en het werd opnieuw een editie om in te kaderen. Ondanks het wisselvallige weer kon Theater op de Markt tienduizenden mensen verleiden tot een bezoek aan het openluchttheaterfestival. Ongeveer 100.000 bezoekers vonden hun weg naar de Hasseltse pleinen en straten om te genieten van meer dan 51 verschillende gezelschappen, die verspreid over vier dagen samen meer dan 200 (217) voorstellingen brachten op 23 verschillende locaties in de binnenstad en de Hasseltse rand.
Dit jaar palmde Theater op de Markt immers niet alleen het stadscentrum in, het sloeg ook zijn tenten op in Stokrooie en Godsheide. Uit de reacties van het publiek en de uitverkochte voorstellingen van De Queeste (in Stokrooie) en UNM&Koen de Preter (in Godsheide) bleek dat afstand de echte liefhebber niet kan tegenhouden.
Succesvol waren ook het circusdorp in het stadspark waar zeven voorstellingen gebundeld waren, en de voorstellingen van de jonge makers in de oude gevangenis (Expeditie Hasselt).

Verslagen kan u o.a. terugvinden op onderstaande links:
Persbericht provincie Limburg
Straattheatercircus.be
Internetgazet (over Expeditie Hasselt)
Fotoverslag Jan Castermans