Nog geen plannen voor de paasvakantie? Ga op ontdekking langs alle provinciedomeinen tijdens de Week van de Provinciedomeinen van 10 tot 17 april. Je vindt er rust én avontuur, midden in het groen. De vijf Vlaamse provinciebesturen beheren samen 53 recreatie-en groendomeinen met een publieksgerichte werking. Zij verwelkomen jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers. In Limburg kan je terecht in Bokrijk, Nieuwenhoven en natuurlijk ook Provinciaal Domein Dommelhof met Klankenbos. 

Klauteren op het touwenparcours in Provinciaal Domein Dommelhof
Speciaal voor de Week van de Provinciedomeinen stelt Dommelhof het touwenparcours open voor het grote publiek. Schrijf je in via dommelhof@limburg.be en kom naar hartelust klauteren en klimmen tussen de bomen van Dommelhof en dit op maandagnamiddag 10 en dinsdagnamiddag 11 april, van 13.00 u. – 17.00 u. Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Naar de lente luisteren in Klankenbos
In Klankenbos vind je een unieke verzameling klankinstallaties die jong én oud uitdagen om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. In de Week van de Provinciedomeinen lanceert Musica de nieuwe thematiek ‘tijd nemen’ in Klankenbos; tijd nemen om kunst te beleven, tot rust te komen, te luisteren naar klank en geluid. Je kan ook het gloednieuwe parcours ‘Getekende Klanken’ met visuele partituren komen ontdekken. Op woensdag 12 april organiseren we een familiedag, je kan je dan de hele dag samen met je familie en vriendjes uitleven op ons gigantisch PVC-instrument (Polyvalent, Verplaatsbaar en Collectief).

Meer info op www.weekvandeprovinciedomeinen.be, www.musica.be (Klankenbos en familiedag)