Theater op de Markt mocht het afgelopen weekend weer bijzonder veel volk verwelkomen. Niet enkel mensen uit de regio wisten de weg naar het festival te vinden, ook internationaal scoorde deze editie bijzonder goed.

Bijzondere ‘bezoekers’ waren de figuranten van Sprookjes Enzo. Voor deze voorstelling werden bewoners uit Neerpelt en omstreken aangeschreven om mee te spelen.  En zoals gebruikelijk bood het festival ook heel wat jong talent een podium. Zo gaven de jongeren van de Vlaamse Circusateliers vier voorstellingen. Voor professionelen was er daarenboven een randprogramma met o.a. internationale netwerkmeetings, een bijeenkomst van de (circus)programmatoren van de Vlaamse cultuurcentra, de boekvoorstelling “Is there a way out of here?” van Bauke Lievens, een workshop “Circuskritiek schrijven” onder leiding van Filip Tielens en Sébastien Hendrickx, een infosessie voor artiesten over promotie, subsidiedossiers schrijven, …

“Het verbaast dan ook niet dat professionelen van over de hele wereld talrijk aanwezig waren op Theater op de Markt om artiesten te scouten om ze later in eigen land te programmeren,” aldus gedeputeerde Igor Philtjens.