Op donderdag 21 september om 20u30 staat Eric Boeren – All Ellington op het jazzcase-programma. Eric Boeren is een gekende en gewaardeerde naam in de Nederlandse impro-scene. Sinds 1983 is de kornettist een belangrijke schakel in Available Jelly, waarvoor hij ook componeert. In de jaren die volgden maakte hij deel uit van de groepen van onder meer Maarten Altena, Willem van Manen, Sean Bergin, Ab Baars en Michiel Braam. Voor zijn eigen kwartet, waarmee hij al een aantal albums uitbracht, liet hij zich inspireren door de muziek van Ornette Coleman. Boeren is tevens een van de drijvende krachten achter Stichting Doek, een collectief van improviserende musici.

In het tentet All Ellington, dat hij in 2012 oprichtte, wordt de muziek van Duke Ellington nieuw leven ingeblazen door een hedendaags orkest vol meesterlijk improviserende musici. Beroemde en minder bekende composities van deze legendarische bandleider, componist en pianist krijgen een verfrissende uitvoering door musici uit de bloeiende Amsterdamse improvisatiescene. Met arrangementen van de hand van Joost Buis, Eric Boeren, Michael Moore en Natalio Sued.

Bij All Ellington gaat respect voor de originele composities hand in hand met de eigenheid en vindingrijkheid van de bandleden, net als destijds in het orkest van Ellington zelf.

Jodi Gilbert (zang), Eric Boeren (kornet), Jimmy Sernesky (trompet), Joost Buis (trombone), Mo van der Does (altsax), Natalio Sued (tenorsax), Giuseppe Doronzo (baritonsax), Oscar Jan Hoogland (piano), Wilbert de Joode (contrabas), Frank Rosaly (drums).

– Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
– Tickets: Kassa: 15€; online boeking via http://www.dommelhof.be: 12,50€

– Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
– Aanvangsuur: 20.30u.