Op donderdag 21 maart om 20u30 presenteert Jazzcase een concert van Joost Lijbaart met het trio Under The Surface. Het trio ontmoette elkaar in mei 2015 als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz. Deze stichting biedt jong toptalent artistieke ondersteuning. Voor deze eerste editie van ‘Generation Next’ stond de jonge zangeres Sanne Rambags uit Tilburg centraal. Zij stelde een avontuurlijke groep samen met gitarist Bram Stadhouders en drummer Joost Lijbaart met als uitgangspunt improvisaties waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen.

In maart 2017 bracht het drietal een zeer positief ontvangen debuutalbum uit bij Challenge Records. De universele taal in de muziek van het trio blijkt veel mensen uit verschillende culturen aan te spreken en bracht de groep al op grote festivals in Mali, Mexico, China en India.

Joost Lijbaart behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Hij speelt onder meer in het kwartet van Yuri Honing. Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatiecircuit en heeft al vele prijzen gewonnen. Hij werkte onder meer samen met het Nederlands Kamerkoor en Jim Black. Sanne Rambags won de Conservatorium Talent Award in 2017. Ze is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, soms door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie, die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders.

Under The Surface is een uniek trio van drie muzikanten uit verschillende generaties, die elkaar hebben gevonden in een gemeenschappelijke drang om te zoeken naar ruimte en stilte door improvisatie.

Joost Lijbaart (drums, percussie), Sanne Rambags (zang), Bram Stadhouders (akoestische gitaar, synthesizers, lier, percussie).

– Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
– Tickets: Kassa: 15€; online boeking via http://www.dommelhof.be: 12,50€
– Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
– Aanvangsuur: 20.30u.

Meer info via Jazzcase