Op donderdag 18 oktober presenteert Jazzcase in Dommelhof het Antwerpse Mamutrio. Dit trio ontstond onder impuls van het piepjonge drumtalent Jesse Dockx, samen met bassist Piet Verbist en saxofonist Lieven Cambré. Verbist heeft zich jarenlang met de akoestische bas door allerlei stijlen en variaties van muziek bewogen. Cambré speelde regelmatig in verschillende ensembles, variërend van trio’s tot bigbands zoals Jos Moons Big Band, El Tattoo Del Tigre, Very Big Band en Hot Versus Cool.

Bij Mamutrio ligt de focus op harmonieus en melodisch samenspel in een ritmische uitdagende context met veel dynamiek en interactie tussen de musici. Het repertoire bestaat vooral uit eigen werk van de drie bandleden, aangevuld met enkele standards.

Na het voorstellen van hun eerste cd ‘Primal Existence’ groeide het idee om met Mamutrio gasten uit te nodigen. Het trio koos voor Jeroen Reggers, een aanstormend talent op gitaar, die als een verrijking en uitdaging wordt ervaren. Mamutrio Plus is in deze bezetting ook een ontmoeting van generaties, waarbij youngsters Jesse Dockx en Jeroen Reggers niet onderdoen voor de veteranen Piet Verbist en Lieven Cambré.

‘Mamutrio moet het niet hebben van opvallende statements of gewaagde experimenten. Evenmin van flauwe gimmicks. De drie zoeken binnen een mooi afgelijnd kader naar een evenwicht van losjes drentelende en meer swingende composities.’ (Guy Peters, Enola)

Lieven Cambré (altsax), Jeroen Reggers (gitaar), Piet Verbist (bas), Jesse Dockx (drums).