Deze week toonden Joke Emmers en Daan van Bendegem achter gesloten deuren een blik achter de schermen van hun nieuwe theatervoorstelling ‘I used to love to look at the ocean’. De voorstelling is geïnspireerd op de dansmarathons die gehouden werden tijdens de grote depressie in Amerika. Bij die marathons ging het niet zozeer om de danskwaliteiten van de deelnemers, maar over hun uithoudingsvermogen. Ze dansten dag en nacht. Om de twee uur kregen ze tien minuten pauze, om daarna weer zonder slaap en met beblaarde, bebloede voeten verder te gaan. Soms duurden deze wedstrijden wel drie maanden lang. De armen waren de deelnemers, de rijken de toeschouwers.
75 jaar later, willen Joke en Daan dezelfde strijd aangaan in een avondvullende voorstelling om te kijken of zij ook het uiterste van hun lichaam kunnen eisen. Zullen de blaren op hun voeten hen tegenhouden of gaan ze moedwillig door?
De voorstelling is een co-productie van TAKT-Dommelhof en gaat in juni in première in Utrecht. De Belgische première is voorzien voor 15 september in C-Mine Genk.