Op vrijdag 9 oktober om 20u15 staat in de schouwburg van Dommelhof de voorstelling ‘Waar het vlakke land gaat plooien’ van Toneelgroep Maastricht. De voorstelling is een muzikale zoektocht naar de ziel van Limburg.
Het verhaal: Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de mijnen was er geen uitzicht meer op werk en zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en in de nacht dat zij terugrijden naar Zuid-Limburg, denkt hij aan het leven waarvan hij dacht dat het ver achter hem lag. Gaandeweg de reis, naarmate het vlakke land meer en meer gaat plooien, komen de herinneringen terug en beseft hij: al lukt het je je wortels af te kappen, wie van Limburg is groeit nergens weer opnieuw.

“Wij zijn waar de aarde heuvelt / waar het vlakke land gaat plooien / want hoe verder weg van Holland / hoe minder plat het leven wordt.”

‘Waar het vlakke land gaat plooien’ is een humoristische en tegelijkertijd poëtische zoektocht naar de ziel van Limburg en werd speciaal voor Toneelgroep Maastricht geschreven door Jibbe Willems. De voorstelling wordt gespeeld door Servé Hermans en Joke Emmers.

Waar het vlakke land gaat plooien is de eerste productie gemaakt door Servé Hermans en Michel Sluysmans, die sinds januari 2015 de nieuwe artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht vormen. Als makende spelers willen zij met het nieuwe Toneelgroep Maastricht muzikaal, warm en spraakmakend theater maken.

De voorstelling is een organisatie van B12, partner in cultuur van de gemeente Neerpelt.