Ook gevestigde circusartiesten en -docenten hebben nood aan nieuwe input. Daarom organiseert Circuscentrum elk jaar een intensieve masterclass voor professionele circusartiesten, -docenten en studenten uit circushogescholen. Dit jaar is dat een masterclass van Roberto Magro op 29 en 30 oktober 2016 in Dommelhof.

Maximaal 10 deelnemers mogen twee dagen genieten van de aimabele Roberto Magro. Thema van de masterclass: ‘Circusartiest: welke creatieve training?’ Je eigen techniek is het startpunt. Er wordt onderzocht hoe je een dialoog kan aangaan met het object en met medespelers. Een goede technische basis is vereist.

De Italiaanse regisseur/choreograaf/artiest Roberto Magro heeft verschillende jaren ervaring in de Europese circus- en theaterwereld. Hij creëerde zelf en coachte tal van gezelschappen. Hij is jurylid van CircusNext en was enkele jaren directeur van La Central del Circ in Barcelona. Meer info over Magro vind je hier.

Praktisch
– Wanneer: za 29 en zo 30 oktober 2016, telkens van 10u tot 17u30 (aankomst deelnemers: vr 28 oktober tussen 20u en 22u)
– Waar: Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt (België)
– Prijs: 75 euro (inclusief 2 overnachtingen + maaltijden van zaterdagochtend tot zondagmiddag)
– Voertaal: Frans/Engels

Inschrijven
– Toegankelijk voor circusartiesten, -docenten, studenten aan circushogescholen met een goede technische basis
– Inschrijven via julie@circuscentrum.be. Voeg korte motivatie en CV toe. Je inschrijving is pas definitief na bevestiging. Indien te veel aanmeldingen, wordt geselecteerd op basis van CV en motivatie.
– Deadline: 30 september 2016
– Maximum 10 deelnemers

Foto: Roberto Magro (c) Michele Federico