Op vrijdag 7 maart (20u30) en zaterdag 8 maart (19u) presenteert Merel Smitt de theatervoorstelling ‘Motel Chronicles’ in Dommelhof. In deze voorstelling zien we drie eenzame figuren in een motelkamer. Het publiek is getuige van het moment waarop de drie afzonderlijke figuren zich alleen wanen. Alle drie worstelen met angsten en verlangens en ieder van hen draagt een geheim bij zich, dat allesbepalend is voor hun acties. In Motel Chronicles kijken we achter het masker, achter de lach en ver onder het oppervlak.

Merel Smitt is gefascineerd door filmmakers David Lynch en Alfred Hitchcock. De wijze waarop de filmmakers de kijkrichting van hun publiek zodanig weten te manipuleren dat er identificatie mogelijk is met zowel de dader als het slachtoffer inspireerde haar voor Motel Chronicles.
Met haar werk wil Merel de wereld onder het oppervlak tonen. Merel volgde van 2005 tot 2007 de Meisner Acteurstraining in New York. Momenteel zit ze in het laatste jaar van de Regie Opleiding van Toneelacademie Maastricht. In het kader van de samenwerking tussen Toneelacademie Maastricht en Dommelhof werkte Merel enkele weken in Dommelhof om haar voorstelling te creëren.