Donderdag 15 maart om 20u30 staat het Jesse van Ruller Quintet op de planken in Dommelhof. Jesse van Ruller kan zonder twijfel gerekend worden tot de beste hedendaagse jazzgitaristen. Hij wordt alom geprezen om zijn unieke geluid, techniek en uitstekende composities. In 2003 speelde hij in duovorm samen met  Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast trad hij op met jazzgrootheden als Toots Thielemans, Mike Stern, Philip Catherine, Roy Hargrove en Christian McBride. Van Ruller is een veelgevraagd en vakkundig sideman. Hij treedt regelmatig samen op met Nederlandse collega’s als Benjamin Herman en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Met zijn trio met Joris Roelofs (altsaxofoon, klarinet, basklarinet) en bassist Clemens van der Feen maakte Van Ruller de uitstekend ontvangen cd ‘Chambertones’. 

Op 15 maart treedt de gitarist aan met een drietal inspirerende muzikanten. Joris Roelofs is alom gekend om zijn heldere, lyrische en melodieuze spel en fascinerende improvisaties . Bassist Frans van der Hoeven heeft een  lange staat van dienst in het jazzcircuit. Hij is te horen op talloze opnamen; hij speelde samen met Bert Joris, Ivan Paduart, Tineke Postma, Fay Claasen, Jeroen van Vliet en vele anderen. Naast zijn improvisatorische inbreng zorgt hij voor het fundament, waarbij hij kundig geassisteerd wordt door Dré Pallemaerts, een zeer gewaardeerde drummer, die al vele jaren meedraait in de internationale jazzscene. Hij speelde bij mensen als Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield en Philip Catherine.

Dit gelegenheidskwartet zal naast werk van ‘Chambertones’ ook eigentijdse interpretaties van jazzstandards spelen. Melodieus, gepassioneerd en eigentijds. JazzCase is blij u deze topformatie te kunnen aanbieden.

 Jesse van Ruller (gitaar), Joris Roelofs (rieten), Frans van der Hoeven (bas), Dré Pallemaerts (drums)

 – Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
– Tickets: 10,- euro – Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
– Aanvangsuur: 20.30u.