Met het tweejaarlijkse festival Samhain vieren Musica en Dommelhof naar oude Keltische traditie het einde van de zomer. Van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november nodigen we het publiek uit voor een ontdekkingstocht langs een gevarieerd programma met muzikale creaties, klankinstallaties, performances, woord en beeldende kunst. Een praktisch programma-overzicht vind je op deze Samhain-pagina.

Samhain is een festival voor en door de gemeenschap. Publieksparticipatie en samenwerking staan dan ook centraal. Niet alleen professionele componisten, muzikanten, kunstenaars en ensembles passeren de revue, ook lokale organisaties, amateurgezelschappen en inwoners spelen een cruciale rol in het spektakel.

In 2014 staat Samhain in het teken van ‘herinnering en transformatie in Neerpelt’. Wat herinneren de inwoners zich over het Neerpelt van vroeger? Hoe is de gemeente veranderd in de loop van de jaren? Op welke manier zal ze verder evolueren in de toekomst? Deze thematiek vormt de rode draad doorheen een verrassende wandelroute langs bijzondere locaties in Neerpelt waar het publiek klankinstallaties of kunstwerken kan zien en horen en diverse activiteiten, concerten en performances kan bijwonen.

Alle installaties en activiteiten zijn vrij en gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld wordt. Tijdens het festival kan het publiek een gedetailleerd programma met een handige plattegrond verkrijgen aan de balie van Provinciaal Domein Dommelhof of aan de infostand bij de kerk van Neerpelt. Het volledige programma is terug te vinden op de website www.samhain.be.