op zaterdag 2 april om 20u15 organiseert B12 de theatervoorstelling ‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’. De voorstelling vertelt het verhaal van Tommy die samenwoont met zijn moeder in een stad op een heuvel. Op een dag beslist hij dat hij de zee wil zien en vertrekt hij met zijn fiets voor een tocht naar beneden. Onderweg komt hij allerlei figuren tegen die om de één of andere reden niet in de stad thuis horen.

“Dit duo met cowboylaarzen, een plectrum in de achterzak van de zwarte jeans, een gepassioneerde spelersziel en een hart vol broze woorden zou wel eens een flinke portie sex and drugs and rock and roll in het hedendaagse theater kunnen injecteren.” Els Van Steenberghe in Focus Knack.

The Great Downhill Journey Of Little Tommy is een voorstelling in de vorm van een concert, waarbij het verhaal verteld wordt in songs. Die songs worden aangevuld met live tekeningen van Sarah Yu Zeebroek.

Jonas Vermeulen en Boris Van Severen waren met deze voorstelling winnaar van de Roel Verniers prijs (Theaterfestival 2014), de Publieksprijs Jong Theater 2014 op Theater aan Zee 2014, de Big in Belgiumprijs op Theater aan Zee 2014 en Fringe First Award (Edinburgh 2015).