TAKT, de werkplaats binnen Dommelhof voor podiumkunsten, heeft opnieuw een vruchtbaar en boeiend jaar achter de rug. In 2015 werkte TAKT mee aan 27 verschillende projecten binnen theater, dans en interdisciplinaire kunsten. Er kwamen 288 artiesten werken aan nieuwe creaties en we telden 312 productiedagen. Achter deze mooie cijfers schuilt ook heel wat inhoudelijke kwaliteit. Bovendien werd het voorbije jaar steeds meer de nieuwe weg ingeslagen van het geambieerde project C-TAKT (een werkplaats voor interdisciplinaire kunsten samen met C-Mine Genk).

Een aantal project binnen het interdisciplinaire waren ondermeer: Dancing Dust van Koen De Preter, Asymptote van Kevin Trappeniers en MARSII van Karl Van Welden. Een greep uit de vele internationale artiesten die kwamen creëren in de TAKT-werkplaats: Bara Sigfusdottir, Sabine Molenaar, Steven Michel, Katie Vickers. Daarnaast speelde TAKT in 2015 ook zijn rol op regionaal vlak via de steun van Limburgse kunstenaars, o.a. Stefan Boonen, Joke Emmers, Judith Clijsters, Hanne Geerts.

Mooi ook om te zien dat een aantal jonge artiesten die TAKT sinds 2009 heeft ondersteund, intussen gevestigde waarden zijn geworden in het Vlaamse podiumlandschap: bijvoorbeeld Koen De Preter, Els Roobroeck, Tom Struyf of Jan Martens. Deze laatste beleefde echt een bijzonder jaar in 2015. Zijn dansvoorstelling  ‘THE DOG DAYS ARE OVER’ werd gedeeltelijk in Dommelhof gecreëerd tijdens de zomer van 2014 en heeft in 2015 een grote internationale tour gemaakt, met ruim 120 voorstellingen en met als voorlopig hoogtepunt 15 voorstellingen in Canada in oktober 2015. Jan mocht ook een prestigieuze prijs ontvangen voor deze voorstelling, nl. de Charlotte Köhler Prijs van het Nederlandse Prins Bernhard Cultuur Fonds.