In het programma van TAKT#16 zitten zowel dans- als teksttheatervoorstellingen. De eerste avond (donderdag 29 januari) is voorbehouden voor twee try-outs. Zowel Els Roobroeck en Han Stubbe (ADULT WORLD – 19u30) als Evelien Van Bauwel (INFINITE JOURNEY/IN THIS TOGETHER – 20u30) werkten de laatste weken in Dommelhof en laten het resultaat voor de eerste keer zien.

Uitgangspunt van ADULT WORLD is de gelijknamige tekst die David Foster Wallace in 1999 als kortverhaal schreef en waarvoor Cie. COVAR de rechten van de nabestaanden (de manisch-depressieve Wallace pleegde zelfmoord in 2008) verwierf om er een ‘gespeelde’ versie van te maken. Wallace is één van die auteurs die moeite had om te functioneren in een samenleving die een normaliteit predikt waaraan het lastig is te voldoen. Een samenleving die afwijkingen t.o.v. het “normale zelfbeeld” diagnosticeert als hysterisch, manisch, obsessief, depressief… Wallace probeert met de pen de complexe contradicties en paradoxen in de wereld en zichzelf bloot te leggen. De ontknoping is een onschuldige babbel die leidt tot een dramatisch moment, een ommekeer, een besef, een berusting… Welkom in Adult World!

Infinite Journey / In this to gether… is opgebouwd uit 3 pijlers: muziek, choreografie en scenografie. De voorstelling is een kruisbestuiving van deze drie elementen die een constant transformerend organisme vormen! De ontwikkeling van een beweging in herhaling wordt gebruikt als onderzoeksmateriaal, zowel in de muziek, in het beeld alsook in de dans. Verbondenheid en transformatie zijn de centrale thema’s die voortgroeien uit deze ontwikkeling van de herhaling. Alles staat in verbinding met elkaar, zo staat de kleur van de muziek in verbinding met de kleur van de kostuums, die staat wederom in verbinding met de kleur van de scenografie en de bewegingskleur van de choreografie.