Op zaterdag 10 oktober om 20u30 ontvangen we een activiteit van de gemeente Pelt in het atrium: een concert van Matthieu Saglio georganiseerd door de zwartedoos.

Cellist Matthieu Saglio was enkele jaren eerder te gast in de zwartedoos met zijn trio Jerez Texas, een concert dat erg gesmaakt werd. Nu komt hij met zijn nieuwe project ‘El camino de los vientos’  (de weg van de winden) dat hij onlangs samen met een schare gastmuzikanten opnam en op cd uitbracht. Het resultaat is een gevarieerd album, met de cello als rode draad, als gids door de tijd.  De cd baadt in een vleugje jazz met solo’s en improvisaties, maar ook Afrikaanse en Arabische invloeden zijn duidelijk aanwezig en vloeien samen tot heerlijke soundscapes.

Na de opname  van ‘El camino de los vientos’ was de uitdaging om dit repertoire ook live te brengen in een beperktere bezetting. Hiervoor stelde hij het Matthieu Saglio Quartet samen.

‘El camino de los vientos’ is de weerslag van een innerlijke zoektocht waarbij Matthieu Saglio zijn uniek pad van 20 jaar avonturen en muzikale en persoonlijke ontmoetingen verklankt. Een pad als een wervelende wind die in vele richtingen waait.

Matthieu Saglio (cello), Christian Belhomme (toetsen), Léo Ullmann (viool),  Steve Shehan (percussie).

Meer info via https://zwartedoosneerpelt.be/