Op zaterdag 12 januari zou het wel eens heel druk kunnen worden in en rond Dommelhof. Dan vindt immers de eerste editie plaats van Spot On. Dat is een dansevenment dat zich richt tot Vlaamse en Nederlandse amateur- en semi-professionele dansgroepen en hun choreografen in één van volgende stijlen: modern, jazz, hedendaagse dans.
Het unieke van het event is volgens de organisatie dat het niet om een wedstrijd gaat maar een moment voor inspiratie en coaching. De organisatie legt uit: “Tijdens de voorstelling zitten er 4 professionals uit de danswereld in de zaal: de ‘coaches’. Wie dat precies zijn, houden we voorlopig nog even geheim.
Iedere coach focust zich op een onderdeel rondom de choreografieën. Denk maar aan expressie en beleving, techniek, verhaal, verplaatsingen en overgangen, etc. Hij of zij geeft hier uitgebreide schriftelijke feedback op. Na afloop van de voorstelling krijgt iedere choreograaf een uitgebreid rapport met feedback, tips & tools om mee aan de slag te gaan.
Waarom? Bij een danswedstrijd krijg je vaak alleen een top 10 ranking en 1 à 2 zinnen feedback. Dan is het moeilijk om te weten wat je precies zou moeten bijschaven aan je choreo. Hier willen wij op inspelen door een uitgebreid rapport met zowel sterktes als werkpunten mee te geven, zodat niet alleen de dansers, maar ook de choreograaf kan groeien.”