Op vrijdag 11 januari om 19u30 wordt een tentoonstelling van Luc Vleugels geopend in Dommelhof. Vleugels’ universum is rijk aan zintuiglijke waarnemingen. Zijn werk nodigt uit om beter te kijken. Het is een zoektocht, gedreven door een gevoel van onzekerheid, eigen aan onze tijd. De kunstenaar gebruikt verschillende expressievormen: fotografie, beeldhouwkunst, collage, breiwerk, en installaties. Uitdrukkingsvormen die ons een veelheid aan boodschappen en informatie geven, en tegelijkertijd de schoonheid en puurheid van vormen of objecten tot hun recht laten komen zonder los te komen van de werkelijkheid.

Vleugels vertelt verhalen, en zet ze op virtuoze wijze in scène. Hij neemt volop deel aan het leven om ons het onuitsprekelijke te laten zien. Hij speelt met woorden en woordvormen. Hij associeert beelden en woorden, in één moeite door geeft Vleugels de toeschouwer het allermooiste geschenk: een gevoel van welbehagen, van geruststelling, van herkenning.

Dit werk gaat over de tijd nemen om stil te staan, te kijken, na te denken en opnieuw uit te vinden, met als doel alles tot zijn essentie te herleiden, voor morgen.

Als het doek valt, hoopt Luc op stilte. De emotie die dan ontstaat, zal ruimte laten voor een zucht.

Luc Vleugels (Koersel, 1961) woont en werkt in Antwerpen. De “creatieve duizendpoot”, stylist en designer is sinds 1985 actief in de werelden van interieurinrichting, mode, kunst en theater.

In zijn werk gaat hij vooral op zoek naar de zuivere visuele ervaring. Luc Vleugels laat zich voortdurend leiden door zijn emoties om het evenwicht te vinden tussen rede, hart en intuïtie. Tot zijn laatste tentoonstellingen behoren: ARASTT (De Warande, Turnhout, 2012); “Luc Vleugels” (IAC, Hasselt, 2010); “Nr. 11 Over de mensen en de dingen” (Z33, Hasselt, 2005).