Van 27 tot 30 oktober organiseert Provinciaal Domein Dommelhof voor de 10de keer het internationale circustheaterfestival Theater op de Markt. Ook dit jaar biedt de najaarseditie van Theater op de Markt een ijzersterke festivalaffiche met het beste uit het hedendaagse circustheater.

Dankzij verschillende samenwerkingen en coproducties programmeert het festival in en rond Dommelhof, maar ook in Overpelt en Genk, vijf dagen lang een unieke combinatie van familievoorstellingen in authentieke circustenten, intiem theater met circus als rode draad, en verrassende locatievoorstellingen. Kortom circus zoals je het nooit eerder zag.
“Dat het publiek Theater op de Markt weet te vinden bewijzen ook de cijfers. Ruim 5200 tickets gingen reeds de deur uit. De fan van Theater op de Markt heeft de weg naar de online ticketshop gevonden. Ook het professionele veld weet dat Neerpelt eind deze week het middelpunt van de circuswereld zal zijn. Zoals steeds trekt Theater op de Markt professionelen van over de hele wereld aan die op het festival voorstellingen komen scouten die ze later zelf programmeren in eigen land,” vertelt gedeputeerde Philtjens.