Momenteel werkt choreograaf Ugo Dehaes in Dommelhof zijn nieuwe dansvoorstelling ‘Grafted’ (‘Geënt’) af. Voor deze voorstelling verzamelde Ugo 10 internationale dansers rondom zich. Deze dansers werken al jaren als duo -de meeste van hen zijn in het echte leven ook al lang samen als koppel- en zijn in deze voorstelling totaal onafscheidbaar. Net zoals een orgaan dat in een nieuw lijf genaaid is of een tak die op een vreemde stam geënt is.

De dansers werken erg hard om de zwaartekracht te overwinnen zoals in de traditie van het klassieke ballet of de acrobatiek. Maar doorheen deze spectaculaire choreografie zien we vooral ook hoe deze mensen met elkaar en met zichzelf worstelen om hun relatie in stand te houden.

Verwacht je aan een krachtige, maar eerder sobere voorstelling, met binnenin een knipoog naar het eerdere, meer visuele werk van Ugo Dehaes. ‘Grafted’ is een co-productie van STUK Leuven en TAKT Dommelhof. De voorstelling gaat in première op maandag 29 en dinsdag 30 april in kunstencentrum STUK.

Op 20 april is de voorstelling ‘GIRLS’ van Ugo Dehaes te zien in Dommelhof. Die voorstelling kan je beschouwen als de prequel van het succesvolle ‘Women’. Maar deze keer geen ervaren vrouwen op het podium, maar acht meisjes tussen 10 en 14 jaar. Centraal staat niet zozeer de choreografie, maar wel de hartstocht van de groep en de hartslag van elk individu. Voor je neus ademen acht nieuwe persoonlijkheden. In al hun kracht. In al hun kwetsbaarheid.

GIRLS, zaterdag 20 april, om 20u15 in Dommelhof, in het kader van AbsiNt Female