GOUD Babelut Parcours, een kunstenfestival voor de allerkleinsten dat afgelopen weekend plaats vond in Dommelhof, kende een succesvolle uitverkochte eerste editie!
“We zijn bijzonder trots dat we deze eerste editie van GOUD Babelut Parcours mochten ontvangen en zelfs mee vorm mochten geven in Dommelhof.” aldus gedeputeerde Igor Philtjens. “Deze gloednieuwe festivalformule is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen professionele artiesten samen met specialisten in (muziek)pedagogie voor kleine kinderen. Het parcours op maat van kinderen tot en met 5 jaar legt de nadruk op de totaalervaring boordevol muziek, klank, dans en theater. Deze verschuiving van vrijblijvende voorstelling of workshop naar de focus op de actieve deelname van kind én (groot)ouders is enorm belangrijk. Ik hoop dan ook dat de families heel wat inspiratie mee naar huis mochten nemen en dat we hen hebben gemotiveerd om ook thuis aan de slag te gaan.”

Wie een vriend vindt, vindt een schat (van goud) luidt een Italiaans spreekwoord. Rond dit mooie thema creëerden Musica, Impulscentrum voor Muziek en TRAFFIK THEATER een belevingsparcours voor de hele familie vol muzikale interactie en visuele, tactiele en auditieve prikkels. Dit weekend ging de eerste editie officieel van start in Dommelhof en was meteen volledig uitverkocht. Naast heel wat leerlingen uit de lokale scholen mocht Babelut Parcours 900 kleine bezoekertjes met hun (groot)ouders mee op sleeptouw nemen. Na deze succesvolle eerste editie trekt de festivalformule op tournee, o.a. naar Sint-Truiden en Luzern (Zwitserland).
Over Babelut Parcours

Babelut Parcours is een fonkelnieuwe formule op maat van kinderen van 0 tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. Ze kunnen 3 uur lang heerlijk vertoeven in een rijke muziektheatrale omgeving, aangepast aan elke leeftijd en met de nodige rust- en spelmomenten. Het parcours voert langs interactieve mini-concerten met afwisselend focus op ritme, beweging en zang. Tussendoor komen de deelnemers in een indoor ‘klankentuin’ terecht waar ze in verschillende doehoekjes spelenderwijs materialen en geluiden ontdekken. Tijdens dit eerste deel ligt de nadruk op actieve participatie, van kind én van (groot)ouder(s). In het laatste deel van het parcours komt alles samen bij een danseres en een violiste, in de prachtvoorstelling ‘Goldmädchen’.
Meer info: http://www.babelutparcours.com

Credits
Aurore Braconnier (dans) – Eleonora Savini (viool) – Daniel Tanson (concept & regie Goldmädchen) – Stephan Chone (lichtontwerp) – Pietro Sicilien (danscoach) – Esther Ursem (concept & coördinatie belevingsparcours) – Sarah Verhulst (zang) – Jo Zanders (percussie) – Sandra Delgadillo (dans) – Alexandra Lichtenberger (set design)
Met muziek van Stravinsky, Vivaldi, Veracini, Telemann, Bach, Sjostakovitsj, Strauss en Savini
Babelut Parcours is een concept van Musica, Impulscentrum voor Muziek
GOUD is een coproductie van Musica, TRAFFIK THEATER, Lucerne Festival (Zwitserland), Kulturhaus Mersch (Luxemburg) en C-TAKT
In samenwerking met La Montagne Magique (Brussel)