Op vrijdag 11 mei om 20u15 wacht u een unieke belevenis in de Sint Pietersbandenkerk in Lommel. Daar vindt immers een concert plaats van het wereldberoemde ‘Orkest van de Achttiende Eeuw’. Het is slechts voor de tweede maal dat dit befaamde orkest de provincie Limburg aandoet. CultuurNoord is dan ook erg fier u deze exclusiviteit te kunnen aanbieden.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw bestaat uit vijfenvijftig musici afkomstig uit ruim tweeëntwintig verschillende landen. Vijf keer per jaar gaat het orkest op tour. Nu zijn ze aan hun 108ste tournee bezig, die hen vanuit Nederland naar Lommel voert om dan door te reizen naar Valencia (Spanje) en vervolgens naar Bologna, Brescia en Bergamo in Italië. Het Orkest van de Achttiende Eeuw behoort tot de internationale top op het gebied van de authentieke muziekuitvoering. Ooit begonnen als pioniers heeft dit orkest onder de bezielende leiding van Frans Brüggen intussen wereldwijd de standaard gezet voor de uitvoering van het repertoire van componisten uit de achttiende en vroege negentiende eeuw. Hun discografie oogt indrukwekkend met cd’s met werk van Purcell, Bach, Rameau, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Chopin.

Een concert van dit ensemble is een uitzonderlijke belevenis die je slechts heel zelden kunt beleven in de Limburgse contreien.

PROGRAMMA: 
Joseph Haydn – Symphony no .104 in D major London
Wolfgang Amadeus Mozart – Clarinetconcerto in A major KV622
Ludwig van Beethoven – Symphony no.7 in A major Opus 92

Tickets:
Tel: 011/805002
Vrijdag 11 mei 2012 om 20.15 uur
Locatie: Sint Pietersbandenkerk in Lommel
Toegang: € 15,00 (-26 en +55) / € 18,00

Het concert is een organisatie van CultuurNoord, een cultureel samenwerkingsakkoord tussen Dommelhof, Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel.